Haberler

Nevşehir'den Kısa Kısa

Ürgüp ilçesinde gerçekleştirilen "Uluslararası Şehir, Çevre ve Sağlık Kongresi"nde Nevşehir Belediyesi iki ayrı ödülün sahibi oldu.

Ürgüp ilçesinde gerçekleştirilen "Uluslararası Şehir, Çevre ve Sağlık Kongresi"nde Nevşehir Belediyesi iki ayrı ödülün sahibi oldu.

Bu yıl ikincisi düzenlenen kongrede, seçici kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucu Nevşehir Belediyesi, "Sağlıklı yaşanabilir ve estetik şehir" ve "Sağlıklı çevre projesi" dallarında ödüle layık görüldü.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, kongrede yaptığı konuşmada, şehirlerde ortaya konulacak plan ve projelerin, kent sakinlerinin kendilerini özel hissedebilecekleri düzeyde hazırlanması gerektiğini belirtti.

Program kapsamında, Nevşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kültürel ve sosyal alanlardaki projelerin anlatıldığı tanıtım standı açıldı.

"Benden Sana Kitap" projesi

Derinkuyu ilçesinde 15 Temmuz Şehitleri İlkokulunda, öğrencilere kitap okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla etkinlik düzenlendi.

"Benden Sana Kitap" proje kapsamında, okul bahçesinde bir araya gelen öğrenciler, karşılıklı kitap hediye etti.

Öğretmen ve okul idarecilerinin de katıldığı etkinlikte öğrenciler, arkadaşlarından hediye aldıkları kitapları okudu.

Okul Müdürü Erdal Şahin, programda yaptığı konuşmada, en güzel hediyenin kitap olduğunu vurgulayarak, benzer okuma etkinliklerinin devam edeceğini belirtti.

Şahin, "Hediyeleşmek, Peygamberimizden örnek aldığımız bir güzel davranıştır. Hediye vermenin ve almanın mutluluğunu yaşatmak için böyle bir etkinlik düzenledik. Kitabın önemine dikkat çekmek ve okuyarak bilgi hazinemizi genişletmeye devam edeceğiz." dedi.

Etkinlik sonunda öğrenciler, beden eğitimi öğretmeni nezaretinde spor yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Ünver Nevşehir Ürgüp Politika Güncel Haberler

title