Haberler

Nevşehir'deki Çanakkale Müzesi Büyük İlgi Gördü

Nevşehir Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde açılan Çanakkale Müzesi öğrencilerin ve gençlerden büyük ilgi gördü.

Özel Lara Koleji'nin sponsorluğunda, Kukla Sanat Organizasyon tarafından Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde 'Dönmeyi Düşünmediler' adlı Çanakkale Müzesi açıldı. Müzede, polyesterlerden yapılan askerler ve maketler ile Çanakkale Savaşı'ndan çeşitli sahneler canlandırıldı. Müzede yer alan eserleri 5 yıl gibi bir sürede oluşturduklarını ifade eden Kukla Sanat Organizasyon yetkilisi Mehmet Gezenoğlu, bu tür müzelere minik öğrencilerin daha çok ilgi gösterdiği belirterek, müzenin daha önce 10

ilde sergilendiğini dile getirdi. Müzedeki eserlerin her birinde farklı bir kompozisyon işlediklerini kaydeden Gezenoğlu, "Biz geçmişini unutan toplumlar, geleceğine sahip çıkamaz düşüncesinden hareketle böyle bir müze oluşturmaya karar verdik. Bu müze ile birlikte Çanakkale Savaşı'ndan Cumhuriyet dönemine kadar yaşanan olayları anlatmaya çalıştık" dedi.

Müzeyi ziyaret edenler için daha sonra ise tek perdelik bir tiyatro oyunu sahnelendi. Gezenoğlu ve Murat Cengiz Gezenoğlu tarafından sahnelenen oyunda, barkovizyon eşliğinde Çanakkale Savaşı sırasında askerler tarafından yazılmış mektuplara yer verilerek savaşın gerçek yüzü anlatılmaya çalışıldı.

(MÖZ-YS-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title