Haberler

Nevşehir'de 'Milli Patates' ile Tarla Günü

NEVŞEHİR Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Niğde Patates Araştırma Enstitüsü ile ortaklaşa Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Yeşilöz köyünde milli patatesle tarla günü yapıldı.

NEVŞEHİR Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Niğde Patates Araştırma Enstitüsü ile ortaklaşa Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Yeşilöz köyünde milli patatesle tarla günü yapıldı.

Köyde patates ekili tarla hasat ederek tarla günü yapıldı. Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Niğde Patates  Araştırma Enstitüsü Müdürü Uğur Parlak, Nevşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan Yılmaz, Özel İdare Genel Sekreteri Savaş Benli Ziraat Odası Başkanı Salih Çelikbaş, Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz ve çiftçiler katıldı. Yapılan programda tarla sahibi Hüsnü Taşan, "Konuşmada milli patateslerimizden ekim yaptım çok memnunum, bundan böyle ithal patateslere yer yok" dedi.

Daha sonra söz alan  Enstitü Müdürü Uğur Parlak, "Sekiz çeşit milli patates üretip tescili yaptırdık. İki çeşit daha patates çalışması bitme aşamasında bu gelecek iki çeşit de aynı zamanda bölgemizin baş belası olan siğil hastalığına dayanıklı olacaktır. Bu iki çeşidi önümüzdeki yıl tescil edip piyasaya sunacağız. Sekiz çeşit patatesten nam isimli patates diğer patateslere göre yüzde 50 daha az gübre istiyor. Bu geliştirilen milli patateslere sahip çıkılmalı" dedi.Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, "Patateslerimiz Şu anda 60 ile 90 kuruş arasında gidiyor. Bu fiyatlar güzel fiyatlar. Geçmiş zamanlarda patates para etmeyince meclisin,valiliğin milletvekillerinin kapılarını aşındırıyordunuz. Şimdi de o kapılara teşekkür etmeye gidin ama milli patatesten asla vazgeçmeyin" dedi.

FOTOLU

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nevşehir Yeşilöz Ürgüp Niğde Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title