Haberler

Nevşehir'de Bir Destandır Çanakkale Programı

Araştırmacı Yazar Vehbi Vakkasoğlu, Her Yönü ile Başlı Başına Bir Destan Olan Çanakkale'nin Taşıdığı Ruhun, Günümüze Kadar Taşınması Gerektiğini Söyledi.

Araştırmacı yazar Vehbi Vakkasoğlu, her yönü ile başlı başına bir destan olan Çanakkale'nin taşıdığı ruhun, günümüze kadar taşınması gerektiğini söyledi.

Yakın Türk tarihi başta olmak üzere çeşitli toplumsal alanda yaptığı araştırmalarla tanınan Vehbi Vakkasoğlu, Nevşehir Eğitime Gönül Verenler Derneği tarafından Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Bir Destandır Çanakkale" isimli programa konuşmacı olarak katıldı.

Nevşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mahmut Sami Kemikkıran ve AR-GE Müdürü Mustafa Alevli'nin yanı sıra çok sayıda vatandaşın dinlediği konferansta konuşan Vakkasoğlu, "Dünyada hem kara hem deniz ve hem de havada gerçekleşen ilk savaş Çanakkale Savaşı'dır. Yeryüzünde bugüne kadar metrekareye 6 bin merminin düştüğü, mermilerin bile havada çarpıştığı hiçbir savaş meydana gelmemiştir" dedi.

Deniz donanması olmadığı halde dünyada deniz savaşı kazanan bir milletin evlatları olduğumuzu anlatan Vakkasoğlu, şöyle konuştu: "Çanakkale Savaşı, verilen 8 saatlik mola ile de bu alanda dünyada bir ilk özelliği taşımaktadır. Çanakkale'de 'hasta adam' olarak görülen bir ülkenin yiğit, kararlı, azimli insanları, gelişmiş ülkeler seviyesinde olmayan bir savaş donanımı ile bizlere bir büyük savaşı kazandırdı. Bu insanlarda silah yoktu ama sarsılmaz büyük bir iman gücü vardı. Savaş boyunca da bu imanlı insanların yüreklerindeki o güç bu büyük zaferi ortaya çıkardı"

Bu günlerde hurafe denilen gelişmelerin savaş meydanında sayısız kere yaşandığını ve bu gelişmelerin de düşman kuvvetlerinde görev alan kişilerin savaş sonrasındaki hatıralarında dile getirilmeye çalışıldığını anlatan Vakkasoğlu, şöyle konuştu: "276 kg'lık bir top mermisini bir kez değil 3 kez yerinden kaldırarak 4 basamaklı topun bulunduğu alana kadar taşıyan bir insan bunu kendi başına yapmış olamaz. Seyyid Onbaşı'ya onu yaptıran güç, onun yüreğindeki imandır. Hiçbir zaman yüce Rabbimiz, kendine yakaran kullarını zor anlarında geri çevirmez."

Daha bunlar gibi birçok gelişmenin Çanakkale'nin çeşitli savaş meydanlarında ortaya konulduğunu anlatan Vakkasoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Bunlara hurafe denilmesi benim gerçekten zoruma gidiyor. Çanakkale'de var olan bu ruhu günümüze taşımak zorundayız. Aileler olarak toplum olarak eğer bu ruhu günümüze kadar ulaştırabilirsek her alanda daha başarılı, daha dinamik hale gelebileceğimize inanıyorum."

(MÖZ-GS-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title