Haberler

Petrol arama çalışmalarına başlanacak olması vatandaşları sevindirdi

Güncelleme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) tarafından bir firmaya Nevşehir, Aksaray ve Kırşehir il sınırlarında petrol arama ruhsatı verilmesi bölge halkını heyecanlandırdı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) tarafından bir firmaya Nevşehir, Aksaray ve Kırşehir il sınırlarında petrol arama ruhsatı verilmesi bölge halkını heyecanlandırdı.

İndigo Grup Turizm ve Ticaret AŞ'nin Nevşehir, Aksaray ve Kırşehir il sınırları içinde kalan 60 bin 247 hektar yüzölçümüne sahip saha ile Nevşehir ve Aksaray il sınırları içinde kalan 30 bin 202 hektar alanda 5 yıl süre ile petrol arama ruhsatı verilmesi kararının Resmi Gazete'de yayımlanması, yeni istihdam alanları oluşacağına inanan vatandaşları sevindirdi.

Nevşehir esnafından Sinan Konukaldı, AA muhabirine, bölgede petrol bulunmasının kent ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacağını belirterek, "Nevşehir'de petrol bulunursa istihdam oluşur. Turizmin yanında ikinci bir kapı açılır. Her yerde çıkıyor da neden Nevşehir'de de olmasın. Konuşulanlara göre Kozaklı ilçesi tarafında petrol olma ihtimali yüksek deniliyor. Heyecanla bekliyoruz." dedi.

İsmail Üzümcü ise kararın bölge halkı açısından umut verici olduğunu ifade ederek, "Bölgemiz maden bakımından zengin. Bims madeni sayesinde birçok briket fabrikası açıldı ve istihdama katkı sağlandı. Bazı firmalar arama yaparak termal su yataklarını keşfetti. Benzer çalışmayla akaryakıt konusunda da önemli bir başarı elde edileceğine inanıyorum." diye konuştu.

Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran da bölgede istihdamın artmasına yönelik çeşitli çalışmalar yürüttüklerini, petrol arama faaliyetlerinin bu yöndeki gayretlerini kolaylaştırabileceğini dile getirdi.

Bölgedeki petrol arama çalışmalarının olumlu neticeleneceğine inandığını aktaran Savran, "Özel bir girişimcinin talebi doğrultusunda petrol arama ruhsatı verildi. Muhtemelen daha önce fizibilitesi yapılmış ve petrol çıkma ihtimali yüksek olduğu için bu başvuru yapılmıştır. Bu, ülkemiz ve Nevşehir için ciddi bir kaynak. Çağımızda enerji çok önemli, petrol de enerji kaynaklarının başında geliyor. Bölgede bir petrol yatağı bulunursa getireceği finansal gelirle kalkınmaya da çok faydalı olacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Nevşehir Kırşehir Aksaray Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title