Haberler

Nevruz Olaylarında Tutuklanan Genç Serbest Bırakıldı

Hakkari'de, 22 Mart 2008 Tarihinde Yapılan İzinsiz Nevruz Kutlaması Sırasında Çıkan Olaylarda Gözaltına Alındıktan Sonra Çıkarıldığı Mahkemece Tutuklanarak Bitlis Cezaevi'ne Gönderilen C.e. İsimli Genç, Bugün Serbest Bırakıldı.

Hakkari'de, 22 Mart 2008 tarihinde yapılan izinsiz Nevruz kutlaması sırasında çıkan olaylarda gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Bitlis Cezaevi'ne gönderilen C.E. isimli genç, bugün serbest bırakıldı.

İzinsiz gösteriler sırasında gözaltına alınan ve Hakkari Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından çıkarıldığı Sulh Ceza Mahkemesi tarafından, "devlet memuruna mukavemet" iddiasıyla tutuklanan C.E. (15), 21 gün aradan sonra serbest bırakıldı. Hakkari Barosu avukatlarının itirazları üzerine dün tahliye edilen C.E.'nin evi Demokratik Toplum Partisi (DTP) üyelerinin akınına uğradı.

DTP Hakkari Belediye Başkanı Kazım Kurt ve İl Başkanı Hasan Güzel ile birlikte yaklaşık 40 kişi, C.E.'nin Bağlar Mahallesi'ndeki evine giderek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. C.E. cezaevinde yaşadığı olayları Kürtçe olarak DTP İl Başkanı Hasan Güzel'e anlattı.

Oğluna kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirten baba Hüseyin E. ise C.E.'nin haksız yere tutuklandığını öne sürerek, "Konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar götüreceğim" dedi.

(FA-AKK-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title