Haberler

Nevruz Kutlaması

Nevruz kutlamaları- Nevruz Bayramı, Amasya, Gümüşhane ve Samsun'da kutlandı Amasya, Samsun ve Gümüşhane'de, Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Nevruz kutlamaları- Nevruz Bayramı, Amasya, Gümüşhane ve Samsun'da kutlandı Amasya, Samsun ve Gümüşhane'de, Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.Amasya'da hava muhalefeti nedeniyle Saraydüzü Kışlası binasında düzenlenen kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay ile çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlikte şiirler okundu, halk oyunları gösterisi sahnelendi.Vali Çomaktekin, programda yaptığı konuşmada, kainat, tabiat ve bütün canlıların birbirlerine sevgiyle bağlı olduğunu söyledi.Baharla tabiatta yeniden bir diriliş ve canlanmanın olduğunu ifade eden Çomaktekin, "İnsanoğlu hemen etkilenip neşelenmek ve coşmak istiyor. İşte Nevruz Bayramı da dostluğu, sevgi bağlarını ve kardeşliği pekiştirmek için bir fırsat. Birbirimizi kırmayalım, sevelim. Birlik beraberlik ve kardeşlik için her zaman el ele, gönül gönüle verelim" dedi.Konuşmaların ardından öğrenciler arasında gerçekleşen çuval yarışı ile ağızda yumurta taşıma ve ip çekme yarışması da renkli görüntüler oluşturdu.- GümüşhaneGümüşhane Bağlarbaşı Mahallesi'nde özel bir firma tarafından düzenlenen etkinliğe Vali Yücel Yavuz, Emniyet Müdürü Orhan Kar, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İsrafil Aslan, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.Vali Yavuz, toplumdaki birlik ve beraberliğin her zaman canlı tutulması gerektiğini belirterek, "Bu etkinlikler, birlik ve beraberliğe birer vesiledir. Çocuklarımız, gençlerimiz bu etkinliklerden haberdar olmalı. Bugün baharın gelişinin başlangıcıdır. İnşallah birlik ve beraberliğimiz, bütün dünya üzerindeki sıkıntıların, haksızlıkların son bulacağı günlerin başlangıcı olur. Mazlum milletlerin inşallah bu dertleri biter ve ülkemiz genelinde, coğrafyamızda inşallah barış her zaman egemen olur" diye konuştu.Konuşmaların ardından temsili nevruz ateşi yakıldı, Vali Yavuz ve Emniyet Müdürü Kar demir dövdü. Vali Yavuz, bir çocukla yumurta tokuşturma yarışması yaptı.Vali Yavuz, etkinliğe katılan çocuklara satranç takımı hediye etti.- SamsunAlaçam ilçesinin Umutlu Mahallesi'nde düzenlenen kutlamalar, halk oyunları gösterileriyle başladı. Burada konuşma yapan Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, bayramların, bireyleri yakınlaştırarak bütünleştiren, güçlendiren, ulus yapan değerlerden biri olduğunu belirterek, "Nevruz, doğanın, toprağın, insanın yeniden dirilişidir. Yeni bir gündür nevruz" dedi.Konuşmanın ardından programa katılanlar, yakılan nevruz ateşinin üzerinden atladı, demir dövdü. Programda, "nevruz" konulu resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.Kar yağışı nedeniyle bazı etkinliklerin iptal edildiği programda katılımcılara yemek ikram edilmesinin ardından protokol üyeleri mahallede demircilik yapan esnafı ziyaret etti. -

Kaynak: AA / Güncel

Nevruz Bayramı Gümüşhane Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title