Haberler

Nevruz Ateşi Keçiören'de Yandı

Nevruz Bayramı Etkinlikleri Kapsamında, Keçiören Belediyesi ve Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi İşbirliğiyle Kutlama Programı Düzenlendi.

Nevruz Bayramı etkinlikleri kapsamında, Keçiören Belediyesi ve Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi işbirliğiyle kutlama programı düzenlendi.

Keçiören Belediye binası önünde gerçekleşen kutlama programına, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Ankara Valisi Kemal Önal, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, KKTC'nin Ankara Büyükelçisi Tamer Gazioğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanı Koç, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Daha sonra, geleneksel hale gelen Nevruz ateşi Bakan Koç tarafından yakıldı. Koç ve diğer protokol ateşin üstünden atlayarak, baharı müjdeleyen Nevruz'u kutladı. Daha sonra, demir dövme töreni gerçekleştirildi. Tören, yumurta tokuşturma ve ağaç dikiminin ardından, Azerbaycan, Gagavuz Yeri, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Türkmenistan, Tataristan ve Ankara Seğmenler Kulübü'nün halk oyunları gösterisi ve Kültür Bakanlığı Türk Halk Müziği Sanatçısı Nazlı Öksüz'ün konseriyle sona erdi.

(TAN-MEF-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title