Haberler

    Netanyahu Yolsuzluk Skandalı Kıskacında

    İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu'nun hakkında açılan yolsuzluk soruşturması halkın da tepkisini çekti.

    İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu'nun hakkında açılan yolsuzluk soruşturması halkın da tepkisini çekti. "Rüşvet ve yolsuzluktan şüpheli" bulunan başbakan hakkındaki soruşturmayı yürüten Başsavcı Avichai Mandelblit'in evi önünde toplanan yüzlerce kişi bu konu hakkındaki iddianamenin kısa sürede hazırlanması için gösteri düzenledi.

    11 yıllık başbakanlık görevi boyunca birçok soruşturma atlatan Binyamin Netanyahu'nun koltuğu bu sefer tehlikede olabilir. Zira kendisine bir dönem danışmanlık ve özel kalem müdürlüğü yapan Ari Harow'un aleyhinde polise ifade vereceği ortaya çıktı. Bu durum başbakan üzerindeki yargı baskısının daha da artmasına yol açtı.

    Watch: #Netanyahu's former chief of staff, newly made state's witness: Who is Ari Harow? #IsraelNews https: //t.co/LrEjFwJAfZ— JerusalemOnline (@JOL_NEWS) 5 aoüt 2017

    Fakat Başbakan geçtiğimiz cuma yaptığı açıklamada hakkındaki yolsuzluk iddialarını kesin bir dille reddetti. Hiçbir yolsuzluğa karışmadığını açıklayan Netanyahu hakkında "cadı avı" başlatıldığını açıkladı.

    Israeli police suspect Netanyahu of being involved in bribery, fraud and breach of trust in two cases. https: //t.co/o4QNQ5B8yU— The New Arab (@The_NewArab) 6 aoüt 2017

    Auteur:

    Tags:Gepost: 06 augustus 2017

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    İsrail Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title