Haberler

Netanyahu, Suriyeli Muhaliflere Yardım Etme Olasılığını Reddetmedi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Suriyeli muhalif gruplara silah verme olasılığını reddetmedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Suriyeli muhalif gruplara silah verme olasılığını reddetmedi.

Netanyahu, eski İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher'ın cenaze törenine katıldığı ve İngiltere Başbakanı David Cameron ile görüştüğü gezisi sırasında, BBC World News'e Suriye'deki olaylarla ilgili değerlendirmede bulundu.

Binyamin Netanyahu, söyleşi sırasında, Suriyeli muhalif gruplara silah sağlama olasılığını reddetmezken, komşu Suriye'deki iç savaşa müdahale edip etmeme kararının, "karmaşık bir mesele" olduğunu söyledi.

Netanyahu, İsrail'in Suriyeli herhangi bir muhalif gruba silah verip vermediğine ilişkin soruya, böyle bir spekülasyonu doğrulayamayacağı yanıtını verdi.

Bu konuda çok dikkatli olduklarını ifade eden Netanyahu, her ülke gibi İsrail için de hangi muhalifler ve ne tür silahlar sorununun, çok karmaşık bir mesele olduğunu, silahların teröristlerin ellerine geçmesi halinde Ortadoğu'da güç dengesinin değişebileceğini belirtti.

İsrail Başbakanı ayrıca, ocak ayında Hizbullah'a gönderildiği iddia edilen uçaksavar füzelerinin sevkiyatını hedef alan hava saldırısını doğrulamazken, ülkesinin silah transferini durdurmak için "eyleme geçme hakkı bulunduğunu" söyledi. - KUDÜS

Kaynak: AA / Güncel

Suriye İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title