Haberler

"Net Bir Galibiyet Aldık"

Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Galatasaray'ı 2 - 0 mağlup ettikleri derbi maçın ardından yaptığı açıklamada, iki takımın da sahaya kazanmak için çıktıklarını belirtti

Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Galatasaray'ı 2 - 0 mağlup ettikleri derbi maçın ardından yaptığı açıklamada, iki takımın da sahaya kazanmak için çıktıklarını belirterek, "Orta alanda daha fazla topa sahip olmak istiyorduk. Top kayıplarını değerlendirip kanatlardan pozisyon yakalamak istiyorduk. Bunu ikinci yarı gerçekleştirdik. 2 gol attık ve net bir galibiyet aldık" dedi.

Karşılaşmanın, derbi havasından uzak olduğunu ifade eden Havutçu, iki takımın da şampiyonluktan erken kopmasının buna neden olduğunu dile getirdi.

Havutçu, maçın son dakikalarında sakatlık geçiren ve oyundan alınan İsmail'in durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Tayfur Havutçu, Guti'nin oyundan alındıktan sonra yedek kulübesine gelmeyip soyunma odasına gidişi konusunda, "Benimle bir sorunu yok. Sakatlıktan yeni çıktı. 60 dakika oynamasını düşünüyorduk. Daha fazla sahada kaldı" diye konuştu.

Guti'nin, yedek kulübesine gelmeyip soyunma odasına gitmesi, ardından da soyunma odasından takımı beklemeden ayrıldığı iddialarının bulunduğunun belirtilmesi üzerine yorum yapmaktan kaçınan Havutçu, "Guti, bu takımın kaptanı, kendisine sormak gerek" şeklinde konuştu.

Siyah-beyazlı takımın tecrübeli oyuncusu İbrahim Toraman da ligin son derbisini galip kapadıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Taraftarlara iyi bir futbol seyrettirdiklerini belirten İbrahim, Ziraat Türkiye Kupası'nda oynamayacağının hatırlatılıp, sezon sonunda planlanan ameliyatını öne alıp almayacağı sorusuna, "Kupa finalinde oynamayacağım için erken ameliyat düşünüyoruz. Doktorlarımızla görüşeceğiz. Geçen yaz sol ayağımdan olmuştum, bu kez sağdan ameliyat olacağım" diye yanıt verdi.

Beşiktaş'ın genç oyuncusu Onur ise "Çok güzel bir galibiyet aldık. Önümüzde Türkiye Kupası var. Bunun için güzel bir sınavdı. Takım için moral oldu. Çok sakatımız var, ama kazandığımız için mutluyuz" dedi.

GALATASARAY CEPHESİ

Galatasaray Teknik Direktörü Bülent Ünder ise, ilk yarıda iki ekibin de üstünlük sağlayamadığına dikkat çekerken, ikinci yarıda Beşiktaş'ınbaskısını artırmasıyla hataların geldiğini vurguladı.

Golü yemelerinin ardından bu sezonki sıkıntıları olan sendromuyaşadıklarını belirten Ünder, "Golü yeyince sahadan iyice çekilen bir Galatasaray vardı. Peşinden çok basit bir hata daha ve ikinci golle mağlup olduk. İstediklerimizi yapma konusunda çaba vardı, ama başarılı olduğumuzu söyleyemem. Gol yeme sendromunu yaşamasak ve peşinden basit hatalar yapmasaydık, 1-0'dan sonra maçı çevirme şansımız olabilirdi" diye konuştu.

Ünder, ligin kalan haftalarında genç oyunculara daha fazla şans tanıyacaklarını vurgularken, derbi maçtaki kadro tercihinin gelecek sezona yönelik bir hamle olup-olmadığı sorusuna ise "Bu maçta yapılan hiçbir şey, yeni sezona yönelik değildir. Böyle gördüm, böyle oynattım. Gelecek sezon için programı yapan ben olamam zaten" yanıtını verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title