Haberler

    Nesnelerin İnterneti Cihazlarının Güvenlik Konusunda Belirsizliği Sürüyor

    Nesnelerin İnterneti'nin (IoT) yaygınlaşmasıyla beraber birçok kişi kendi akıllı evini yapmak için bu cihazları almaya başladı ancak yapılan bazı yeni araştırmalar gösteriyor ki korumasız olan bazı uygulamalar kullanıcıları oldukça büyük risklere sokuyor.

    Nesnelerin İnterneti cihazlarının güvenilirliğini daha iyi ölçmek için Brezilya'dan Federal University of Pernambuco ve University of Michigan, 32 uygulamayı ve Amazon'da en çok satılan 96 Wi- Fi ve Bluetooth cihazını incelemeye aldı.

    IoT uygulama geliştiricileri uygulamaları güvence altına alma ihtiyacı duydu ve çalışmada yer alan araştırmacılar, her uygulamanın sezgisel analizini kullanarak potansiyel zayıflıkları çıkartarak işe başladı.

    Araştırmacıların elde ettiği bulgulara göre, uygulamaların %31'inin herhangi bir şifreleme sistemi bulunmazken, %19'unun ise sabit kodlu şifreleme anahtarları bulunuyor ki bu da potansiyel saldırganlar tarafından tersine mühendislik olarak kullanılabilir.

    Hatta araştırmacılar TP-Link Kasa uygulaması, LIFX akıllı aydınlatma uygulaması, Belkin'in WeMo uygulaması ve Broadlink'in e-Control uygulaması için kavram kanıtlama saldırıları geliştirdiler. Dört uygulamadan üçünün herhangi bir şifrelemesi bulunmazken, ayrıca yayın mesajlarını kullanarak potansiyel saldırganlara kendilerini gözlemleme fırsatı sunuyordu.

    Sonuç olarak, Nesnelerin İnterneti cihazlarının güvenlik konusunda henüz kat etmeleri gereken yollar bulunurken, araştırmacılar uygulamaların güvenliği konusunda örnek olarak Google'ın NEST termostatının uygulamasını gösterdi.

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    Michigan Amazon Fi Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title