Haberler

Nesin Vakfı'nın Matematik Okulu Faaliyetleri Durduruldu

Yazar Aziz Nesin'in Vasiyeti Olan ve Nesin Vakfı Tarafından Şirince Köyü'nde Hayata Geçirilmeye Çalışılan Matematik Köyü Okulunun Faaliyetleri, Öğretim Kurumu İzni Alınmadığı, İnşaatın Ruhsatsız Olduğu ve Kaçak Elektrik Kullanıldığı Gerekçesiyle İzmir Valiliği'nin Suç Duyurusunun Ardından Durduruldu.

Yazar Aziz Nesin'in vasiyeti olan ve oğlu Ali Nesin'in başkanlığını yaptığı Nesin Vakfı tarafından Şirince Köyü'nde yaptırılan Matematik Köyü okulu inşaatı, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle durduruldu. İnşaatın yanı sıra Prof. Dr. Ali Nesin ve dünyaca ünlü matematikçi Alexander Borovik'in lisans ve lisans üstü düzeyde dersler verdiği okul, öğretim kurumu izni alınmadığı ve kaçak elektrik kullanıldığı gerekçesiyle kapatıldı.

İzmir Valililiği'nden yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz Selçuk İlçesi Şirince Köyü'nde Nesin Vakfı tarafından 'ruhsatsız' olarak gerçekleştirilmeye çalışılan yapılaşma ile tarımsal amaçlı elektrik enerjisinin kaçak olarak binalara çekilmesi nedeniyle ve 'izinsiz öğretim kurumu açılması' ile ilgili gerekli yasal işlemler başlatılarak Selçuk Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur" denildi.

MATEMATİK KÖYÜ

Yazar Aziz Nesin'in vasiyeti olan Nesin Matematik Köyü, oğlu Ali Nesin ve Sevan Nişanyan'ın çabalarıyla Şirince'de inşaata, eğitim çalışmalarıyla birlikte başlamıştı.

Matematik Köyü'nün tasarım ve inşaatını Şirince'de yaşayan yazar, turizmci ve dilbilimci Sevan Nişanyan üstlendi. Yapılarin inşaasında, taş, çamur ve saman kullanıldı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, TÜBİTAK ve Türk Matematik Derneği'nin desteklediği matematik yaz okulunda ise öğrencilerden para alınmıyor.

50 yatak kapasiteli binaların tamamlanmaması nedeniyle öğrenciler çadırda kalıyor. Kapasitenin, ilerleyen yıllarda 120'ye çıkması öngörülüyor.

Okulda 09.00 ile 19.00 saatleri arasında Prof. Dr. Ali Nesin ve dünyaca ünlü Rus matematikçi Alexander Borovik lisans ve lisansüstü düzeyinde dersler veriyordu.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title