Haberler

Neşet Ertaş'ın Memleketinde Tedavi İçin Müzik Kullanılacak

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde oluşturulan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi (GETAT) hizmete girdi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde oluşturulan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi (GETAT) hizmete girdi. Merkezde uygulanan tedavide müzik de kullanılacak.

GETAT açılışına, Vali İbrahim Akın'ın yanı sıra Milletvekili Mustafa Kendirli, Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İl Sağlık Müdürü Dr. Suat Türkoğlu, Başhekim Prof. Dr. Figen Tuncay, il protokolü ve hastane yöneticileri katıldı.

Başhekim Prof. Dr. Figen Tuncay'ın yaptığı sunum ve bilgilendirmenin ardından konuşan Vali İbrahim Akın, "Hacamat (kupa), akupunktur, müzikle terapi, masaj tedavisi gibi geleneksel tıp yöntemleri, modern tıbbın destekleyici ve tamamlayıcı dallarıdır. Artık hastanemizde talep eden hastalara geleneksel tıp yöntemleri de uygulanacaktır. Ayrıca, gerekli eğitim ve izinler alındıktan sonra diğer branşlarda da tedavi yöntemleri uygulanmaya başlayacaktır. Amacımız, vatandaşlarımıza her türlü tedaviyi, en iyi ve kaliteli bir biçimde sunmaktır" diye konuştu.

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uyguluma Merkezinin açılış töreni sonrasında konuşan AK Parti milletvekili Mustafa Kendirli, yüz yıldan bu yana süregelen tedavi yöntemleri ile de 15 ayrı dalda tedavi olunabileceğini söyledi. Milletvekili Mustafa Kendirli, "15 farklı tedavi çeşidi içerisinde Kırşehirlileri en çok heyecanlandıran bölüm müzikoterapi bölümü. Türkiye'de Kırşehir türkülerin ve merhum Neşet Ertaş'ın diyarı, bu nedenle inşallah hedefimiz müzikoterapiyi de şehrimize en kısa sürede kazandırma hedefindeyiz. Türkülerin vatanı Kırşehir'de bundan sonraki süreçte müzikoterapi ile hastalarımızın tedavi edilme terapi edilme yöntemini de şehrimizde inşallah vatandaşlarımıza sunacağız. Üniversitemizin çalışmaları bu konuda çok güzel. Hedefimiz bu ünitemizi Türkiye'de eğitim merkezi haline getirmek istiyoruz" açıklamalarında bulundu.

Program, akupunktur tedavisinin uygulamalı olarak gösterilmesi ile sona erdi. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title