Haberler

Neşe'nin Acı Ölümü

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesinde 6 Gün Önce Taşan Çorlu Deresinde Suya Kapılarak Kaybolan ve Bir Daha Kendisinden Haber Alınamayan 19 Yaşındaki Neşe Mandacıoğlu, Geride Yürek Burkan Bir Yaşam Bıraktı.

TEKİRDAĞ’ın Çorlu İlçesinde 6 gün önce taşan Çorlu Deresinde suya kapılarak kaybolan ve bir daha kendisinden haber alınamayan 19 yaşındaki Neşe Mandacıoğlu, geride yürek burkan bir yaşam bıraktı. Maddi sıkıntılar nedeniyle ilkokul 4’ncü sınıfta okulunu bırakmak zorunda kalan Neşe Mandacıoğlu, bu yıl kendi imkanları ile biriktirdiği parayla Açık İlköğretim Okuluna kayıt yaptıracaktı ve daha sonra yarım kalan eğitimini tamamlayacaktı.

Sağlık Mahallesi'nde çeşmesi olmayan tek katlı müstakil evlerine 17 yaşındaki kardeşi Emine ile birlikte su getirmek için Sarılar Köyü yolu üzerinde bulunan çeşmeye giden Neşe Mandacıoğlu, burada bidonları doldurdu. Su dolu bidonları yüklediği pazar arabası ile yola koyulan Neşe Mandacıoğlu, aşırı yağışlar nedeniyle taşan Çorlu Deresi köprüsünden geçmek isterken yere düşen bidonu almaya kalkınca, taşkın suyuna kapılarak kayboldu. Aradan geçen 6 güne rağmen Sivil Savunma ve itfaiye ekipleri tüm çabalara rağmen Neşe Mandacıoğlu’nun izini bulamadı. Kız kardeşi Emine ve baba Hasan Mandacıoğlu ise ekiplerin çalışmalarını yaşlı gözlerle izledi.

Maddi sıkıntılar nedeniyle ilkokul 4’ncü sınıfta okuldan ayrılan Neşe’nin en büyük hayali ise yarım kalan eğitimini tamamlamaktı. Kamyon şoförlüğü yapan babası Hasan Mandacıoğlu’ndan aldığı harçlıkları biriktiren Neşe Mandacıoğlu, önümüzdeki dönem Açık İlköğretim Okulu’na kayıt yaptırarak eğitimini yarım bıraktığı yerden sürdürme kararı aldı. Ancak susuz evine su götürmek istidiği sırada taşkın suyuna kapılarak kayboldu. Şimdi gözü yaşlı ailesi Neşe’nin en azından cesedini bulmak istiyor.

Dereye düşen kızı Neşe’nin gerçek hayatta bir melek olduğunu belirten baba Hasan Mandacıoğlu, “Kızım ismi gibi etrafına neşe saçardı. Kimseyi üzmez, herkesle iyi geçinirdi. Alçak gönüllü birisiydi. Onu bu genç yaşta bu dereye kurban verdim. İçim yanıyor. Kızımın en büyük isteği rahat bir hayat yaşamak ve yarım kalan okulunu tamamlamaktı. Ama nasip olmadı” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

NEŞE BU DEREDE BOĞULDU

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title