Haberler

"Neo-Soul'un kraliçesi"e Hediye

Güncelleme:

Matraş, Neo-Soul'un kraliçesi için özel takılar tasarlattı.

Müzikseverleri 19. İstanbul Caz Festivali kapsamında "Neo-Soul'un kraliçesi", dört Grammy sahibi Erykah Badu ile buluşturan Matraş, konser öncesinde sanatçıya özel tasarlanmış takılar hediye etti. Matraş'ın ünlü takı tasarımcısı Cem Lokmanhekim'e tasarlattığı kolye ve yüzüğe hayran kalan Badu, tasarımın arkasındaki felsefeyi de ilham verici bulduğunu söyledi.

Erykah Badu daha sonra, etkileyici sahne performansı, eklektik müzik tarzı, derin, renkli ve özgün sesiyle 13 Temmuz Cuma akşamı Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde hayranlarına tam bir caz şöleni yaşattı.

İKSV'nin düzenlediği 19. İstanbul Caz Festivali'nin gösteri sponsorlarından biri olarak müzikseverlerin Neo-Soul'un kraliçesi Erykah Badu ile ilk kez bir araya gelmesini sağlayan Matraş, dört Grammy'li sanatçıyı ülkemizden özel tasarımlı hediyelerle uğurladı. Matraş, ünlü tasarımcı Cem Lokmanhekim'e deri ve gümüş gibi malzemeler kullanarak tasarlattığı özel takıları 13 Temmuz'da Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde gerçekleştirilen konser öncesinde sanatçıya hediye etti. Lokmanhekim'in "gerçeğin arayışı" üzerine kurduğu tasarım felsefesini ilham verici bulduğunu belirten Badu, günlük yaşamında da hayatı ve dünyayı sorgulayan biri olduğunu söyledi.

Müziğin özgür ruhuna, özgürlüğe ağıt yakan takılar

Bir kolye ve yüzükten oluşan takılar, yaptırım, kural ve ritüellerin insanoğlunun boynuna geçirilen prangalar olduğuna gönderme yapıyor ve bunların insanın doğuştan özgür ruhuna aykırı olduğunu ifade ediyor. Tasarımcı Cem Lokmanhekim'in Matraş adına Erykah Badu için tasarladığı kolyedeki boyunluk ile prangalar sembolize ediliyor. Birbiri içine geçen dairesel formlar ise kendi bilincimize ulaşıp gerçeğimizi bulunca yerleşebileceğimiz, böylece de evrenle beraber uyum içinde ve huzurla akıp gidebileceğimiz yörüngeleri sembolize ediliyor.

12 yıldır aralıksız İstanbul Caz Festivali'ne sponsor olan Matraş, bu kapsamda daha önce de Seal, Buena Vista Social Club, Marcus Miller, Joss Stone gibi isimlerin gösteri sponsorluğunu üstlenmiş ve her birinin kişisel özelliklerine uygun özel, tasarım hediyeler vermişti.

Neo-Soul'un Kraliçesi

İlk albümü Baduizm'i 1997 yılında yayımlayan ve bu kaydıyla Billie Holliday ile kıyaslanan Erykah Badu, yıllar içerisinde soul, neo soul, RnB ve hip hop türlerini harmanladığı kendine özgü müzik tarzını oluşturdu. Baduzim ile Best R&B Album dalında ve On&On single'ı ile "En İyi R n B Performansı" dalında Grammy ödüllerini toplayan Badu, ikinci albümü Mama's Gun'ı 2000 yılında yayımladı; bu kez de "Bag Lady" isimli şarkısı ile iki Grammy ödülüne aday gösterildi. The Roots adlı grubun "Things Fall Apart" adlı albümü için Jill Scott ile birlikte yazdığı "You Got Me" adlı parçayla 2000 yılında "Best Rap Performance By A Duo Or Group" dalında üçüncü Grammy ödülünü almayı başaran Badu, dördüncü Grammy'sini ise Brown Sugar filminin müziğindeki "Love of My Life" şarkısı ile 2003 yılında aldı. Aynı yıl üç senelik bir aradan sonra "Worldwide Underground"u yayımladı. 2008 yılında yayımladığı ve Irak Savaşı'nın başladığı döneme denk gelen "New Amerykah Part One: 4th World War"u 2010 yılında yayımladığı "New Amerykah Part Two: Return Of The Ankh" takip etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cemil Topuzlu İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title