Haberler

Neil Young, İstanbul'da Konser Verecek

Young'ın Crazy Horse topluluğuyla 15 Temmuz'da KüçükÇiftlik Park'ta vereceği konserin biletleri, 1 Şubat'ta satışa çıkacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), Vodafone Red sponsorluğunda rock müziğinin önde gelen isimlerinden Kanadalı müzisyen Neil Young'ı İstanbul'da ağırlayacak.

İKSV'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Neil Young, İstanbul'daki ilk konserini Crazy Horse topluluğuyla 15 Temmuz'da KüçükÇiftlik Park'ta verecek.

Neil Young ve Crazy Horse ekibinin konser biletleri, 1 Şubat'ta Biletix satış noktalarından, Biletix Çağrı Merkezi'nden, "www.biletix.com" üzerinden ve hizmet bedelsiz şekilde ana gişe İKSV'den temin edilebilecek. Ana gişe İKSV, hafta içi ve cumartesi günlerine ek olarak 2 Şubat'ta da açık olacak.

Konserin ön satış döneminde genel alan biletleri 90 lira, ikinci sahne önü biletleri 150 lira, birinci sahne önü biletleri 300 lira olacak. Avantajlı fiyatlardan ilk 5 bin biletin sahibi yararlanabilecek. Konserin sınırlı sayıdaki ve kimlik göstererek yalnızca ana gişe İKSV'den alınabilecek "öğrenci" biletleri 70 lira olacak.

Siyah ve Beyaz Lale Kart sahipleri için indirimli öncelikli satış yarın, Kırmızı ve Sarı Lale Kart sahipleri için 31 Ocak'ta gerçekleştirilecek. Vodafone Red aboneleri, Neil Young konserinin biletlerini yüzde 20 indirimle, öncelikli satış döneminde 31 Ocak'tan itibaren alabilecek.

Neil Young

İlk solo albümünü yayımladığı 1968'den bu yana birçok müzisyenin ilham kaynağı olan Neil Young, yüksek perdeli tenor sesi, elektrogitardaki kendine özgü stili, harmonika, piyano gibi çeşitli enstrümanlardaki başarısıyla güncel müzik tarihinin en büyük isimlerinden kabul ediliyor. Young, 1970'lerden bu yana 50 albüm yayımladı.

Çeşitli müzisyenler tarafından yorumlanan "Only Love Can Break Your Heart", "Rockin' In The Free World", "Heart Of Gold", "Old Man", "Hey Hey, My My", "Harvest Moon" gibi onlarca şarkının yaratıcısı Young'ın 2 Grammy ödülü ve Philadelphia filminin müzikleriyle bir Oscar adaylığı da bulunuyor.

Neil Young'ın Crazy Horse ile birlikte kaydettiği, 2013'te yayımlanan albümü Psychedelic Pill de "En İyi Rock Albümü" dalında Grammy'ye aday oldu. 21 Ocak'ta Merit Ödülü alan Young'un son albümü "A Letter Home", müzikseverlerle Mart'ta buluşacak. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Biletix Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title