Haberler

Nehir Üzerinde Oluşan Kum Yığını Balıkçılara Geçit Vermedi

Nehir üzerinde oluşan kum yığını balıkçılara geçit vermedi 15 gündür denize açılamayan balıkçılar isyan ettiAntalya - Antalya Serik ilçesi Belek balıkçı barınağında bulunan balıkçılar boğaz giriş çıkışında biriken kum yığını yüzünden 15 gündür denize açılamıyor.

Nehir üzerinde oluşan kum yığını balıkçılara geçit vermedi

15 gündür denize açılamayan balıkçılar isyan etti

Antalya - Antalya Serik ilçesi Belek balıkçı barınağında bulunan balıkçılar boğaz giriş çıkışında biriken kum yığını yüzünden 15 gündür denize açılamıyor. Balıkçıların bir diğer problemi de, denize ulaşacakları güzergahta nehir üzerine kurulmuş otellere ait 6 adet köprüden bazılarının altından geçilemeyecek kadar alçak olması.

Antalya'nın Serik ilçesi Belek Turizm Merkezinde bulunan Belek Balıkçı Barınağından denize giriş - çıkış noktasında 5 yıldızlı bir otelin nehirde bulunan köprüsü önünde biriken kum yığını teknelerin giriş ve çıkışı engelleyince balıkçılar denize açılamadı. 15 gün olmasına rağmen halen kapalı olan boğaz giriş çıkışından dolayı evlerine ekmek götüremeyen balıkçılar mağdur olduklarını dile getirdiler.Balıkçılar bu durumu bir dilekçe ile Serik Kaymakamlığı'na da iletip yardım istediler.

Boğaz giriş çıkışı her yıl zaman zaman kapandığını ve kenedi imkanlarıyla yolu açtıklarından şikayet eden balıkçılar, ancak zaman içerisinde tekrar kapandığını dile getirdiler. Ayrıca balıkçı barınağından denize çıkabilmek için otellerin nehir üzerine kurduğu 6 köprüden geçmek zorunda kalan ve altından tekne geçemeyen köprülerin güvenlik görevlileri tarafından açılmasından da şikayetçi olan balıkçılar, güvenlik görevlilerine seslerini duyurabilmek için megafon kullanmaya başladıklarını söylediler. Balıkçılar, köprülerin, altından balıkçı teknelerinin gecebileceği bir yüksekliğe çekilmesini istediler.

Balıkçılar her yıl yaşadıkları bu soruna kalıcı bir çözüm üretmeleri için yazdıkları dilekçe ile kaymakamlığa durumu bildirdiler. Balıkçılar adına ilçe kaymakamı Haluk Şimşek ile görüşen Hakkı Cengiz, "İlçe Kaymakamımıza dilekçeleri vermek için gittiğimde bizi dinleyip problemimizin kalıcı çözümü için bizzat takip edeceğini söyledi. Umarım en kısa zamanda bu problemimize yetkililerce bir çözüm üretilir. " dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Antalya Belek 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title