Haberler

Neeskens: Kazanmaya Geldik Kazandık

Galatasaray Futbol Takımı Antrenörü Johan Neeskens, Atina'ya Kazanmaya Geldiklerini ve Panathinaikos'u Yenerek Bunu Başardıklarını Söyledi.

Galatasaray Futbol Takımı Antrenörü Johan Neeskens, Atina'ya kazanmaya geldiklerini ve Panathinaikos'u yenerek bunu başardıklarını söyledi.

Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısına katılan Hollandalı çalıştırıcı, maça iyi başladıklarını ve çabuk gol bulduklarını belirtirken, bir basın mensubunun, ''Şanslıydık diyebilir misiniz?'' sorusu üzerine de, ''Tamamen şanslı diyemeyiz. İyi başladık goller attık. Bununla beraber bazı pozisyonlarda 'şanslıydık' diyebiliriz. 3-0'dan sonra yorgunluktan dolayı bazı pozisyonlar verdik. Biz buraya iyi sonuç almaya geldik ve aldık'' diye konuştu.

Neeskens, futbolun hatalar oyunu olduğunu kaydederek, ''Son iki maça bakarsak 6 gol attık 1 gol yedik. Futbol hatalar oyunu biz de yaptık, rakip de yapacaktır. Bunu biraz da yorgunluğa bağlıyorum. Zorlu maçlardan çıktı oyuncularımız'' ifadesini kullandı.

Milli takıma çok oyuncu verilmesinin takımı etkileyip etkilemediğinin sorulması üzerine, Neeskens, ''Bunu değiştiremeyiz, kaliteli oyuncularımız var. Başka milli takımlara da milli oyuncular veriyoruz. 10 gün gibi süre onlarsız antrenman yapıyoruz'' şeklinde konuştu.

''Arda ile Elano bir arada oynar mı?'', sorusunu ise Neeskens, ''İkisi de çok kaliteli oyuncular, ikisi de ilerideki maçlarda birlikte oynayacaklar. Milli maçlardan yorgun döndükleri için böyle oldu'' yanıtını verdi.

-PANATHİNAİKOS'U ÖVDÜ-

Panathinaikos'un defansıyla ilgili değerlendirme yapmayı doğru bulmadığını anlatan Neeskens, rakibi överek, ''Panathinaikos,, iyi bir takım olduğunu bütün hatlarıyla gösterdi. Panatinaikos, beklentilerimizin dışında çıkmadı. Şansımız golleri erken bulduk. 2-0'dan sonra bile maçı bırakmadılar'' diye konuştu.

-TEN CATE: ERKEN GELEN GOL BİZİ SARSTI-

FC Panathinaikos Takımı Teknik Direktörü Henk Ten Cate ise ilk golün çok erken geldiğini, bunun da Panathinaikos oyuncularının öz güvenini sarstığını söyledi.

Ten Cate, karşılaşma sonrası OAKA Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, Galatasaray'ın kendine olan güvenini karşılaşmanın daha ilk dakikalarında gelen gol ile tazelediğini belirterek, kalelerinde gördükleri 3 golün ise kalite eksikliği ile alakalı olmadığı değerlendirmesini yaptı.

Takımının savunma konusunda da sorunlar yaşadığını, 90 dakika süresince zaman zaman konsantrasyon eksiklikleri meydana geldiğini ifade eden Ten Cate, ''Ancak alınan mağlubiyet yalnız kalecinin hatasından kaynaklanmamaktadır. Takım olarak birlikte kazanıp birlikte kaybedilir. Bugün olduğu gibi tüm oyuncular sahada hatalar yapar. Ancak bir taraf diğerinden bazen daha şanslıdır'' dedi.

Ten Cate, karşılaşmanın ilk yarısında çok sayıda hata yapılmasına rağmen oyuncu değişikliğine gidilmediğini, nitekim 45 dakika süresince başarılı olamayan bir 11 ile karşı karşıya kalındığında takıma 2. yarıda hatalarını düzeltme şansı verilmesinden yana olduğunu kaydetti.

Panathinaikos Teknik Direktörü Ten Cate, oyuncularının özellikle 2. yarıda durumu lehlerine çevirmek için ellerinden geleni yaptıklarını da vurgulayarak, ''Takım olarak ilk hedefimiz Yunan Ligi'nde başarılı olmak. Ancak, bu durum Avrupa'da da başarı sağlamak için elimizden geleni yapmayacağımız anlamına gelmez. Kendimize güvenimizi tazeleyip, çok çalışarak, yolumuza devam etmeliyiz. Takım için önemli olan bu'' diye konuştu.

Futbolcular arasında uyumsuzluğun söz konusu olmadığını bildiren Ten Cate, ''Futbolda kaybedildiğinde sahada gerilim yükselir. Bu da oyunculara yansır. Sahada işbirliği konusunda eksiklik görülebilir ama bu geçicidir. Bir takımda ne kadar iyi oyuncu varsa o kadar egosu yüksek adam vardır'' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title