Haberler

Need For Speed Yapımcısı ile Röportaj

Need For Speed serisinin ilk oyununun ilk kez PC'ye, 1995 yılında çıktığını biliyor muydunuz? 1995… Yıllardır çocukluğumuzun, gençliğimizin bir parçası olan NFS serisi, araba yarışı denildiğinde hala akla gelen ilk oyun. Şimdilerde ise serinin en gelişmiş, en yeni, en taptaze oyununun çıkışını, duyurulduğu günden bu yana beklemedeyiz.

NFS Kapak

Need For Speed serisinin ilk oyununun ilk kez PC'ye, 1995 yılında çıktığını biliyor muydunuz? 1995… Yıllardır çocukluğumuzun, gençliğimizin bir parçası olan NFS serisi, araba yarışı denildiğinde hala akla gelen ilk oyun.

Şimdilerde ise serinin en gelişmiş, en yeni, en taptaze oyununun çıkışını, duyurulduğu günden bu yana beklemedeyiz. Yayınlanan oynanış videoları ile iştah kabartan oyunda, Need For Speed: Underground ile eklenen araba parçası özelleştirme seçeneklerinin serinin son oyununda zirve yaptığını görüyoruz. Tüm bunlar olup biterken, oyun yapımcılarından Lianne Lim ile bir röportaj gerçekleştirildi.

Lianne Lim'e yöneltilen bazı önemli soruları ve cevaplarını sizlere aktarıyoruz.

Oyun PC, Xbox One ve PS4'de 1080p/60 fps olarak çalışıyor mu?

Şu anda tam sistem gereksinimleri/özellikleri açıklamıyoruz çünkü hala bunların bazılarını doğrulama aşamasındayız. Bunu bir süre sonra onaylayabileceğiz.

Özelleştirmeyi getirdiğiniz için memnunuz, bunu geri getirmek zorunda olduğunuzu ne zaman farkettiniz?

Hayranlar uzun zamandır derinlemesine bir özelleştirme istiyorlardı, dolayısıyla bunu yapmamız gerektiğini biliyorduk. Gerçekten heyecanlıyız; bence özelleştirme oyunun en iyi parçası. Özelleştirmelerin gerçekçi ve tamamen gerçek araba kültürü üzerine olması için Speed Hunters ile birlikte çalışıyoruz ve gerçek alternatif yedek parçalar kullanıyoruz.

Need for Speed'in haritası/dünyası ne kadar büyük?

Harita Rivals'ın iki katı kadar, yani oldukça büyük.

Başlangıçta ne kadar araba olacak?

Çok.. çok… çok!

NeedForSpeed2

Peki ya kanun kaçakları? Kanun kaçaklarından biraz bahsedebilir misiniz? Polislerin ne tür oyun modları var?

Bu oyunda polis olarak oynayamıyorsunuz. Bu oyunda hala polisler var ve hala sizi yakalıyorlar. Polislerin hepsi yapay zeka, gerçek oyuncular değiller. Bu konu oyuncularımızı dinlediğimiz bir başka noktaydı, çünkü bir çok insan yarışçı olarak oynamayı tercih ediyor ve bu Need For Speed için de daha doğal.

Lütfen puan sisteminden bahsedebilir misiniz?

Oyunda 5 farklı oynama yolu var. Bunlar Speed (Hız), Style (Stil), Build (İnşa), Crew (Tayfa) ve Outlaw (Kanun Kaçağı). Oyun içinde nasıl hareket ettiğinize bağlı olarak bu 5 farklı kategori için itibar alıyorsunuz.

Build için, eğer arabam üzerinde bir sürü özelleştirme yapıp gerçekten kişiselleştirilmiş ve güzel bir hale getiriyorsam, etrafta aracı kullanırken bir sürü build itibar puanı elde ederim. Crew içinse, başka insanlarla oynadığınızda itibar alıyorsunuz. Outlaw içinde, polisler tarafından kovalandığınızda bir sürü itibar puanı topluyorsunuz.

Need For Speed'in çıkış tarihi PC, Xbox One, PS4 platformları için 6 Kasım olarak belirlendi.

Habere ulaşmak için- turkishplayer.com

Kaynak: Turkishplayer.com / Teknoloji

Xbox One Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title