Haberler

    Neden Sık Sık Hastalanıyoruz ve İyileşemiyoruz?

    Ozon tabakasının delinmesi, sanayileşme, arabalardan çıkan egzoz dumanı, kimyasal atıklar, değişen ekolojik sistem, küresel ısınma ve dünya kaynaklarının tükenmeye başlaması derken ne yazık ki dünyamız artık yaşanılması zor bir gezegen haline geldi. Artık tükettiğimiz gıdalarda, soluduğumuz havada ve hatta dokunduğumuz her şeyin içerisinde toksik yani zararlı madde bulunuyor. Toksik maddeler, doğru tedavi şekli ile uygulanmadığında insan sağlığı üzerinde akut veya kronik hasarlara sebep oluyor.

    Plantus sponsorluğunda YouTube sunulan Bütünsel Sağlık ve Ayurveda kanalına konuşan Uzm. Dr. Ercüment İlgüz, bütünsel tıbbın önemine dikkat çekiyor ve ekliyor; "Bütünsel tıp kişinin kendi genetik yapısına, bireysel yaşantısına ve beslenme alışkanlığına göre tanı koyuyor ve tedaviyi ona göre uyguluyor yani herkese aynı reçete ve aynı tanı koymak söz konusu değil. Bütünsel tıbbı günümüzdeki tıp uygulamalarından ayran en büyük özelliği de bu."

    "Bundan 100 yıl önce hastalıkların sadece %10'u kronik hastalıkken, günümüzde bu oran %90'a kadar çıktı"

    Değişen tüketim ve yaşam alışkanlıkları beslenme alışkanlıklarını deyim yerindeyse kökünden değiştirdi. Tükettiğimiz fabrikasyon gıdalar, paketli yiyecekler, hazır yemekler, katkı maddeli ve yapay şekerli gıdalar bağırsak problemlerine yol açıyor. Bu da birçok kişinin bağırsak florasının bozulmasına sebep oluyor. Bağırsak sisteminin bozulmasıyla bağışıklık sistemi düşüyor ve kronik hastalıklar baş gösteriyor. İşte tüm bu etkenler sayesinde bundan 100 yıl önce hastalıkların sadece %10'u kronik hastalıkken, günümüzde bu oran %90'a kadar çıktı."

    Semptomlar hastalık sanılıyor!

    "Günümüzde semptom olan bulguları hastalık sanmak en büyük yanlışların başında geliyor. Mide bulantısı, bağırsak bozulması ve ateş gibi bulgulara ya da sadece ağrıya yönelik tedavi yapılıyor. Asıl yapılması gereken hastalık bulgularının temeline inmek yani hastalığa bütün olarak bakmak. Bulgunun asıl sebebi ortaya çıktığında kronik hastalıklar dahil bir çok hastalığın kısa süre içerisinde tedavi edilmesi mümkün. Hastalığın bütününe yani ana sebebine ulaşıldığında sorun ortadan kalkmış oluyor. Günümüzde ne yazık ki bu tedavi yöntemi yok denecek kadar az uygulanıyor."

    Anlık stres zararlı değil!

    Yaşanan anlık streslerin zararlı olmadığını aksine faydalı olduğunu belirten Uzm. Dr. Ercüment İlgüz; "Günümüzde birçoğumuz şehir hayatı sürüyor. Şehrin kalabalığından kurtulamıyor. İş hayatı ağır, akşamları geç saatte eve geliyoruz, sabahları çok erken çıkıyoruz. Bir sürü iş bizi bekliyor ve ister istemez stres oluyoruz. Artık hepimizde bir stres var ancak kısa süreli stres zararlı değil aksine faydalı. Kısa süreli stresler bilişsel fonksiyonlarımızı arttırıyor ve daha kolay öğrenmeyi sağlıyor. Fakat stres uzun sürdüğü, devam ettiği zaman vücudun kortizon hormonu salgılamasına neden oluyor. Yüksek kortizon hormonu, bağışıklık sistemini olumsuz etkiliyor ve bağışıklık sisteminin zayıflaması da birçok hastalığı beraberinde getiriyor" diyor.

    Kaynak: Pembenar / Kadın

    Genetik Kadın Haberler

    Bakmadan Geçme

    ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title