Haberler

Necmettin Erbakan Vakfı İftarı

Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı Erbakan: "Batı zihniyetinin çifte standardı ve gerçek yüzü bir kez daha ortaya çıkmıştır. İşlerine gelmediği zaman, Mısır'daki apaçık bir darbeyi 'askeri darbe' sözcüğüyle bile nitelendirmeye çekinmektedirler"

Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı Fatih Erbakan, "Batı zihniyetinin çifte standardı ve gerçek yüzü bir kez daha ortaya çıkmıştır. İşlerine gelmediği zaman, Mısır'daki apaçık bir darbeyi, 'askeri darbe' sözcüğüyle bile nitelendirmeye çekinmektedirler" dedi.

Erbakan, Necmettin Erbakan Vakfı Bursa Şubesi'nce Bursa Atlı Spor Birliklerinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, vakfın birinci görevinin cihat ibadetini yerine getirmek olduğunu, vakfın kurulmasının ailevi bir olaydan çok, siyonizmle mücadele etme amacı taşıdığını söyledi.

Vakfın Ankara'da bir binaya hapsolmuş, sadece ilmi, akademik konferans ve yayınlarla uğraşan bir yapıda olmayacağını belirten Erbakan, Ankara'da bir Erbakan müzesi, kütüphanesi ile arşivi oluşturulacağını ve düzenlenecek uluslararası Erbakan ödül töreniyle her sene İslam birliği, siyonizmle mücadelede ön plana çıkanların ödüllendirileceğini ifade etti.

Erbakan, her canlının zulümden uzak yaşaması gerektiğini, bir Müslüman'ın ancak o zaman huzur bulabileceğini dile getirerek, "Bizler burada en güzel şekilde iftarımızı yaparken, teravih namazımızı kılarken, aklımızın diğer tarafında Afrika'da aç insanlar, Suriye'deki, Irak'taki felaket, Mısır'daki katliamlar var. Böyle bir dünyada ne kadar iftar yapsak da bayram namazı kılsak da içimiz tam olarak huzurlu değil" diye konuştu.

"Mısır'da yapılan zorbalığı, katliamları, hak ihlalerini gördüğümüz zaman Türkiyeli Müslümanlar olarak ağız tadıyla bir ramazan geçiremiyoruz" diyen Erbakan, şunları kaydetti:

"Erbakan hocamızın 40 sene boyunca söylediği gibi İslam'dan nasibini almamış ve dolayısıyla insanlıktan nasibini almamış Batı zihniyetinin çifte standardı ve gerçek yüzü bir kez daha ortaya çıkmıştır. İşlerine gelmediği zaman Mısır'daki apaçık bir darbeyi askeri darbe sözcüğüyle bile nitelendirmeye çekinmektedirler. İşlerine gelmediği zaman ortada ne demokrasi bırakmaktadırlar, ne seçim ne milletin iradesi. İşte Mısır, olaylar gözümüzün önünde."

İftar programına Eski Adalet Bakanı İsmail Müftüoğlu, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Ahmet Tekdal, Necmettin Erbakan'ın kızı Zeynep Erbakan da katıldı. - Bursa

Kaynak: AA / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title