Haberler

Necip Fazıl, Necip Fazıl’da Anıldı

Güncelleme:

Kartepe Belediyesi İle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İşbirliğinde Düzenlenen Necip Fazıl Kısakürek'i Anma Programı Kartepe Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde Gerçekleştirildi.

Kartepe belediyesi ile kocaeli büyükşehir belediyesi işbirliğinde düzenlenen necip fazıl kısakürek'i anma programı kartepe necip fazıl kısakürek kültür merkezi'nde gerçekleştirildi.

Necip Fazıl Kısakürek'in hayatı, eserleri ve şiirleri ile anıldığı programa gelen konuklar Kartepe Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde ki Necip Fazıl Fototğraf Sergisi'ni de ilgiyle gezdiler. Mustafa Efe'nin moderatörlüğünü yaptığı Dursun Ali Taşçı'nın konuk olduğu söyleşide Necip Fazıl Kısakürek her yönüyle anıldı. Ak Parti Kocaeli Milletvekili adayı Sami Çakır, Kartepe İlçe Müftüsü İsmail Gülşen, Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcıları Hüseyin Bülbül, Mehmet Filiz, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, şiir dostu öğrenci ve Kartepelilerin hazır bulunduğu söyleşide Taşçı, büyük şair, hikayeci, tiyatro yazarı ve düşünce adamı Necip Fazıl Kısakürek'i anlamının önemine değinerek, "Necip Fazıl denilince akla bir dahi, bir mütefekkir, bir kahraman, bir düşünce adamı ve bir büyük şair gelmektedir" dedi.

Necip Fazıl Kıskürek'in büyük acı ve ızdıraplarla içi içe yaşamış bir düşünce adamı ve şair olduğunu belirten Taşçı, zaman zaman şiarin eserlerinden de örnekler sunduğu söyleşi konuklara doyumsuz bir gece yaşattı. Program sonunda protokol Taşçı ve Efe'ye Kartepe manzaralı tablolardan hediye etti. Konuklar çıkışta da Taşçı'ya kitap imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturdu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title