Haberler

Nebati: "Siz, Kimin Adına Çukur Açıyorsunuz, Bomba Patlatıyorsunuz?"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: AK Parti İl Başkanlığı binasından detay AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati'nin açıklamaları Ravza Kavakçı Kan'ın açıklamaları AK Parti heyeti Şırnak'ta AK Parti İstanbul Milletvekili Nebati: "Siz, kimin adına çukur açıyorsunuz, bomba patlatıyorsunuz? Kürtler adına iş yapmıyorsunuz, Kürtlerin yakasından düşün artık" AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, "Siz, kimin adına çukur açıyorsunuz, bomba patlatıyorsunuz? Kürtler adına iş yapmıyorsunuz, Kürtlerin yakasından düşün artık" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Ak Parti İl Başkanlığı binasından detay

Ak Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati'nin açıklamaları

Ravza Kavakçı Kan'ın açıklamaları AK Parti heyeti Şırnak'ta

AK Parti İstanbul Milletvekili Nebati:

"Siz, kimin adına çukur açıyorsunuz, bomba patlatıyorsunuz? Kürtler adına iş yapmıyorsunuz, Kürtlerin yakasından düşün artık"

AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, "Siz, kimin adına çukur açıyorsunuz, bomba patlatıyorsunuz? Kürtler adına iş yapmıyorsunuz, Kürtlerin yakasından düşün artık" dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı ile İstanbul Milletvekilleri Nureddin Nebati ve Ravza Kavakçı Kan, bazı temaslarda bulunmak için geldiği Şırnak'taki bir otelde sivil toplum kuruluşları ile ardından, AK Parti İl Başkanlığında partililerle buluştu.

Nebati burada yaptığı konuşmada, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, 1 Kasım seçiminde partisinin milletvekili çıkarmadığı Şırnak'ta daha iyi hizmetler sunulması amacıyla kendilerini görevlendirdiğini belirtti.

Cizre ilçesindeki terör saldırılar nedeniyle vatandaşların evlerini terk etmek zorunda kaldığını vurgulayan Nebati, "Evlerini terk etmek zorunda kalan kimler ' Bu coğrafyada yaşayan Kürtler. Bu coğrafyada yaşayan Kürtler adına evinin önünde çukur kazanlar kimler' Kim Kürt'ün hakkını koruyor, sorumluluğunu yerine getiriyor? O çukuru kazanlar o çukura bomba koyanlar, o bebek beşiklerine bombalı tuzakları koyanlar hiç mi Şırnak'taki havaalanının üstünde yazan Şerafettin Elçi isminden utanç duymadılar? Hiç mi Şehri Nuh'tan rahatsızlık duymadılar? Yakılan okullardan, kaçan öğretmenlerden, dersini öğrenemeyen öğrencilerden hiç mi hicap duymuyorlar?" diye konuştu.

Türkiye'yi karıştırmak isteyen güçlerin iflah olamayacağını aktaran Nebati, şunları söyledi:

"Siz kimin adına çukur açıyorsunuz, bomba patlatıyorsunuz? Siz Kürtler adına iş yapmıyorsunuz? Bu Kürtlerin yakasından düşün. Ne istiyorsunuz bu insanlardan? Bu kadar acı çektirdiğiniz yeter. Tam rahata vardık derken gene ortalığı kan gölüne çevirdiniz. Biz mutluyuz Arap'yla,Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, kardeş olmaktan mutluyuz kardeşim. Bu Kürtleri rahat bırakın."

"Kürt kanı dökmekten vazgeçin"

"Gidin kim size talimat veriyorsa, talimat verdikleri yerlerde bombalarınızı patlatın. Kürt kanı dökmekten vazgeçin. Kim size lojistik destek veriyorsa ve uluslararası arenada destek veriyorsa gidin orada patlatın, bombalarınızı Kürtlerin başında patlatmayın" diyen Nebati, Türkiye'yi bölmek isteyenlerin heveslerinin kursaklarında kalacağını kaydetti.

Ravza Kavakçı Kan da Şırnak'ta gerçekleştirilen operasyonların titizlikle yürütüldüğünü bildirdi.

"Bunlar Kürtlerin savunucusu olamazlar"

Abdullah Ağralı da Kürtleri savunduğunu iddia eden HDP milletvekillerinin Kürtlerle alakasının bulunmadığını vurgulayarak, "Bunlar Kürtlerin savunucusu olamazlar. Diyarbakır 'Peygamberler şehri', Şırnak'ta 'Şehr-i Nuh' diye adlandırılıyor. Ne oldu da bu İslam beldeleri birden terör ile anılır oldu? Bunları yapanlar Kürtlerin temsilcisi olabilir mi? Kürtlerin hastanesini, okulunu, yolunu yıkıp yakanlar mı Kürtlerin temsilcisi, yoksa bunu inşa eden bu okulları yolları yapanlar mı?" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Nureddin Nebati AK Parti Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title