Haberler

    Ne Varsa Eskilerde Var Dedirten Dizi: Yedi Numara

    Uzun uzun bakışmalar, bitmeyen entrikalar, 3 saati bulan yayın süreleri… ve bir yanda da ne varsa eskilerde var dedirten diziler! Gelin hep birlikte Türk televizyonlarına imzasını bırakmış dizilerden biri olan 7 Numara'ya göz atalım!

    Gerçek Dostluğun Hikayesi: Yedi Numara

    Yıl 2000! Milenyuma yeni girmişiz. Ülke gündemi kriz, hayat pahalılığıyla boğuşuyor, ancak samimiyet henüz kaybolmamış. O günlerde TRT'de bir dizi başladı ve izleyici görüp görebileceği en samimi dizilerden biriyle tanıştı.

    Yedi Numara'nın Konusu

    2000-2003 yılları arasında TRT'de yayınlanan ve komedi türünde seyirci karşısına çıkan yapımın Fora Filme üstlendi. Üniversite eğitimi için farklı şehirlerden gelmiş 4 şehirli kız ve 2 taşralı erkek öğrencinin yollarının kesiştiği dizide, seyirciler 3 sezon boyunca hem duygusal hem de komik anlara tanıklık etti. Birbirlerine deliler gibi aşık olan, ancak bir türlü çocuk sahibi olamayan Vahit ve Zeliha çiftinin evine kiracı olan bu gençler yeri geldi birbirlerine düşman, yeri geldi birbirlerine aile oldular.

    Efsane Replikleriyle Unutulmayan Karakterler

    Vahit Ballıoğlu

    Usya oyuncu Engin Alkan'ın hayat verdiği Vahit'in dizide  kariyeri bakkal olarak başladı, mantıcı olarak devam etti. Zeliha ile evli olan Vahit'in en bilinen özelliklerinden biriyse asla dolmak bilmeyen karnı. Yeğenleri Recep ve Haydar Ballıoğlu'na attığı terlikler kadar verdiği hayat dersleriyle de bilinir Vahit Emmi! En bilinen repliği ise "Ba ba ba ba ba…"

    Zeliha Ballıoğlu

    Şebnem Sönmez'in oyunculuğu ile hayat bulan Zeliha tipik bir ev kadınıdır. Aşırı dozdaki anaçlığı ile bilinen Zeliha Yenge'yi ise hep Koçlarım ve Piliçlerim deyişiyle hatırlayacağımız kesin. Hadi bir de felaket senaryolarını unutmamak gerekir.

    Piliçlerrrrr

    Armağan

    Tuba Erdem'in canlandırdığı Armağan için kızların en anaçı, en tertiplisi ve en katısı demek doğru. Armağan ve Haydar'ın sözlere dökülemeyen masum aşkı ise 7 Numara'nın en unutulmaz sahneleri arasındadır.

    Cansu

    Şakacı mı şakacı, haylaz mı haylaz Cansu'ya hayat veren isim ise Gülden Güney. O bu hikayenin en çocuğu. Bir yandan da Yusuf Güdük'ün "Aslanım Graliçem"i!

    Rüya

    Piliçlerin en romantiği ve korkağı olan Rüya ise Nuray Uslu canlandırmıştı. Girdiği depresyonlar ve gördüğü rüyalarla unutulmayan bir karakter olmayı başaran Rüya'nın Leo aşkını da hatırlatmakta da fayda var.

    Ayten

    Ekibin Ankaralı'sı olan Ayten'i ise başarılı oyuncu Ayça Mutlugil canlandırmıştı. Sayılamayacak kadar çok sevgilileri ve bitmek bilmeyen makyajlarıyla tanınan Ayten'in Recep olan diyaloglarını ise unutmamak lazım.

    Koçlar

    Recep

    Volkan Girgin'in canladırdığı Recep'i anlatmak için tek bir cümle yeter:

    "Müsrifliğin Lüzumu Yok"

    Haydar

    Bir matematik dehası olan Haydar'ı Okan Selvi canlandırmıştı. Armağan'a olan aşkı ve masumiyeti ile akıllara kazanan Haydar'ın en bilinen repliğini ise hemen hatırlayalım:

    "Herhalde, galiba, sanırsam!"

    Sabit

    Olgun Şimşek'in canlandırğı Sabit İstanbul'a aktör olmak için gelir. Aynı zamanda Recep'in de abisidir.

    Diğer Önemli Karakterler

    Yusuf Güdük

    Çağlar Çorumlu'nun oynadığı Yusuf karakteri tam bir köylü kurnazıdır. Cansu'ya olan aşkı ve onu kazanmak için yaptıklarıyla tanıdığımız Yusuf Güdük, aynı zamanda gerçek bir dosttur.

    Meryem

    Sedef Pehlivanoğlu'nun hayat verdiği Meryem karakteri oldukça unutkan ve saftır. Bir türlü hatırlayamadığı isimler ve adreslerle devamlı ortalığı birbirine katar.

    Asiye

    Özlem Türkad'ın başarılı oyunculuğu ile karşımıza çıkan Asiye karakteri tam bir zeka küpüdür. Vahit ve Zeliha'nın sahip çıktığı Asiye sivri zekasıyla her işin üstesinden gelir.

    Berat

    Aşkın Şenol'un hayat verdiği Berat, Zeliha'nın ablasının oğludur. Asiye'yle evlene Berat dizinin ilk zamanlarında yaptığı üçkağıtlarla tanınır.

    Yedi Numara'nın Efsane Replikleri

    Haydar ve Armağan'ın Efsane Aşk İtirafı

    Haydar ve Büyük Aşkı

    Haydar: Bu sevdanın sonu yok Haydar" demiştin bana. Unuttun mu? Doğruymuş. Bu sevda sonsuz emmioğlu. Ucu bucağı yok. Hatta onun Armağan'a bile ihtiyacı yok. Nereye gitsem Armağan benimle. Ben tepeden tırnağa Armağan kestim zaten. Aynada kendime baksam yeter karşımda hep onu görüyorum. Böyle daha iyi emmioğlu bir gün çekip gittiğini görmektense hep benimle kaldığını yaşamak daha iyi.

    Kızlar Pollyanna Olursa

    Cansu,Rüya ve Ayten bir bankta oturmaktadır. Armağan yanlarına gelir ve;

    Ayten:  "N'oldu? Kötü bir şey mi oldu?"

    Cansu:  "Yoo, hiçbir şey olmadı. Tam tersine herşey yolunda."

    Rüya:  "Evet, evet. Hayat güzel. Genciz, güzeliz, sağlıklıyız, pozitif düşünüyoruz."

    Ayten:  "Herşeyi iyi yanıyla görüyoruz."

    Cansu: "Mahkeme kararıyla ön adlarımızı Pollyanna olarak değiştirmeye karar verdik."

    Ayten:  "Ama bizi karıştırmamak için bana Pollayanna, Rüyaya Pol, Cansuya da Po diyebilirsiniz."

    Cansu:  "Sensin en kısaca."

    Kaynak: Emoji.com.tr / Komik - İlginç

    DOST Partisi Yedi Numara Komik - İlginç Haberler

    500

    Yorumlar (19)

    Renas Zizago:

    Dizide benim dikkatimi çeken şehir-köy yaşantısının çatışmasını mükemmel işlemesidir. Esprilerde kalite mükemmel oyunculuklara söylenecek söz dahi yok

    17
    0
    yanıtYanıtla
    Zafer:

    Bu nasıl bi haber ya adanadan samsundan haber cikmayinca iyice sacmaliyonuz

    5
    5
    yanıtYanıtla
    cocukluk:

    hani birdonemde bezbebek vardi rah metli oya aydoganlar vardi nekafarda guzeldi cocuktuk oyuncak aleminde yasardik odizide hiper aktif sokervardi daha oncede ekmekteknesivardi sonra yoz birseyler yapmayacalismislar bozmuslardi halbuki ilk yayinda mahallekulturunu rahmetliekmekci baba vardi neguzeldi eskiler ama kalbimizde halayeni simfiyse berbat ve menfaate dayalidiziler cekilmis cok berbat segirci olarak izlemiyoruz

    4
    5
    yanıtYanıtla
    Rüknettin hacıbekir:

    Recebi anladıkta haydar nerden çıktı?

    2
    5
    yanıtYanıtla
    Alamanci....:

    Tek kelimeyle SÜPER DIZI ydi...

    7
    0
    yanıtYanıtla
    Umut:

    süper bi diziydi cok kısa sürdü dizi şaçma sapan diziler halen oynuyor 7 numara ise 2 ay felan sürdü keşke 7 numara dizisi tekrardan oynasa

    4
    1
    yanıtYanıtla
    Böle bi dizimi varmış:

    Ben hiç hatrlamyrm bu diziyi

    0
    4
    yanıtYanıtla
    KONYALI:

    ALEYNA TILKIYI HATIRLA SEN

    yanıt3
    yanıt0
    Nazan:

    Evet süper bir diziydi.Çok güldürdü beni çok. Bende bu diziyi geri istiyorum..,

    4
    0
    yanıtYanıtla
    berat:

    hala internetten canim sıkıldımı izliyorum

    3
    0
    yanıtYanıtla
    Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title