Haberler

Ne İstediniz Rojin'den?

Güncelleme:

8 Yaşındaki Kızın Biyonik Kulağını Okul Yolunda Çaldılar.

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde işitme engelli olan ilköğretim okulu 1'nci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Rojin Gülsün'ün biyonik kulağını okul yolunda çaldılar. Artık duymayan ve konuşamayan Rojin'e sınıfta öğretmenin anlattıklarını annesi ona el işaretleriyle aktarıyor.İlçenin İsmet Paşa Mahallesi'nde oturan Gülsün Ailesi, doğuştan işitme ve konuşma engelli kızları Rojin'e 16 bin lira harcayarak biyonik kulak taktırdı. Bu sayede duymaya başlayan ve bu yıl okula başlayan Rojin Gülsün, 10 gün önce okula giderken, kimliği belirsiz bir kişi biyonik kulağının dış kısmını alıp kaçtı. Eve gelen Rojin'in ağladığını gören annesi Makbule Gülsün, büyük zorlukla kızına taktırdıkları biyonik kulağın dış kısmının olmadığını gördü. Rojin de el işaretleriyle işitme cihazının çalındığını anlattı.

Kızı Rojin'in artık duyamadığı için sınıfta sıkıntı yaşaması üzerine onunla birlikte okula giden Makbule Gülsün, öğretmenin anlattıklarını, el işaretleriyle kızına anlatmaya başladı. Bunun bir çözüm olmadığını, yeniden işitme cihazı taktırmaları gerektiğini ancak maddi durumlarıın iyi olmadığını belirten Makbule Gülsün, şunları söyledi:"Rojin, doğuştan konuşma ve işitme özürlüydü. Yıllardır eşimin çalışarak biriktirdiği para ile kızım iki beyin ameliyatı geçirdi ve beynine bir çip takılarak, kulağına da işitme cihazı takıldı. Biyonik kulakla kızım duymaya ve konuşmaya başlamıştı. Çok seviniyorduk. Ancak 10 gün önce kızım okula gittikten kısa bir süre sonra tekrar ağlayarak eve döndü. İşitme cihazının olmadığını işaret etti. Dünyam yıkıldı."

Biyonik kulağı 16 bin lira pharcayıp taktırdıklarını beliten Makbule Gülsün, "Eşim özel bir şirkette 750 lira aylıkla çalışıyor. 250 lira kira ödüyoruz. 2 çocuğumuzla birlikte 4 nüfusuz. Çocukların okul masrafları, elektirik, su ve evin masraflarına zaten paramız yetmiyor. Kızımı her gün okula götürüyorum. Öğretmenin anlattıklarını kızıma el işaretleriyle anlatmaya çalışıyorum. Yüreğim parçalanıyor. Yeni bir cihaz almak için de o kadar paramız yok. Ne yapacağımızı şaşardık" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title