Haberler

Ncaa Basketbol Türkiye Seçmeleri, 100 Sporcunun Katılımı ile Gerçekleşti

NCAA Basketbol Türkiye Seçmeleri, 100 sporcunun katılımı ile gerçekleştiİstanbul DHAToplamda 100 sporcunun katıldığı Amerikan Üniversite Sporları Federasyonu (NCAA) basketbol seçmeleri, geçtiğimiz hafta sonu İstanbul'da gerçekleşti.

NCAA Basketbol Türkiye Seçmeleri, 100 sporcunun katılımı ile gerçekleşti

İstanbul DHA

Toplamda 100 sporcunun katıldığı Amerikan Üniversite Sporları Federasyonu (NCAA) basketbol seçmeleri, geçtiğimiz hafta sonu İstanbul'da gerçekleşti.

Tüm dünyada, NBA'e oyuncu yetiştiren lig olarak kabul gören ve Türk gençlerine ABD'nin kapılarını ardına kadar açan 'ABB Showcase 2017 Amerikan Kolej Basketbolu Seçmeleri', erkek ve kız toplamda 100 sporcunun 3 gün boyunca ortaya koyduğu kıyasıya mücadelenin ardından tamamlandı.

28-29 ve 30 Nisan tarihleri arasında, İstanbul Beylikdüzü'nde düzenlenen NCAA Türkiye seçmeleri, 14 ve 20 yaş arasındaki 100 gencin soluksuz mücadelesine sahne olurken, organizasyon için Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen antrenörler, takım gözlemciler ve Avrupa'nın öne çıkan yetenek avcıları, gençleri mercek altına aldı. Organizasyonda ayrıca her bir sporcunun özelliklerine göre fundamental antrenmanları, koç klinikleri, yurtdışında eğitim ve spor yaşamı hakkında da özel seminerler ve bilgilendirme toplantıları yapıldı.

YETENEK AVCILARI OYUNCU SEÇTİ

NCAA Türkiye seçmelerine, Los Angeles Lakers, Phoenix Suns ve Portland Trail Blazers gibi NBA takımlarının yanı sıra, Oklahoma, Indiana ve Marquette gibi NCAA'in çok önemli takımlarında görev yapan ve tüm dünyada Triangle Offense'in mücidi olarak kabul gören efsane Dan Panaggio'nun yanı sıra, kolej ligi takımlarından Lamar Community College'in Türk başantrenörü Sercan Fenerci ve asistan koç Rian Stubbs, Avrupa çapında yetenek avcıları olarak kabul edilen Momir Gajic, Julius Kalneitis, Milos Lopicic, Tijana Gajic ve Bernie Miller katıldı.

Yapılacak değerlendirmeler sonrasında yeterli görülen sporcular, Ağustos ayından itibaren eğitim ve spor yaşamını, elde edecekleri basketbol bursu ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri'nin elit lise ve kolejlerinde sürdürme ayrıcalığına sahip olacak.

Organizasyon hakkında açıklamalarda bulunan ABB International Academy kurucusu Kaan Onat Kalkan, "Öncelikle 10 aydır hazırlıklarını sürdürdüğümüz organizasyonumuzda emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim. Gençlerimiz artık kariyerlerini kendileri şekillendirebiliyor ve kendileri adına en doğru kararı verebiliyorlar. Özellikle 14-20 yaş gibi çok önemli bir yaş aralığında bulunan gençlerin aldıkları kararlar, onların basketbol kariyeri için çok önemli. Bu anlamda ABB Showcase 2017 Amerikan Kolej Basketbolu Seçmeleri, gençlerimize ABD'de basketbol bursu kapısı açması nedeni ile son derece değerli. Bilindiği üzere bu organizasyonda başarı sağlayan gençlerimiz, eğitim yaşamını spor bursu ile ABD'de sürdürme imkanına sahip olacak. Bizler Türk basketboluna katkı sağlamaya ve daha önce yapılmamış örnek projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title