Haberler

    Nba Play-off Final Serisinde Miami Heat, San Antonio Spurs ile Karşılaşacak

    NBA Play-off finalinde son iki senenin şampiyonu olan Miami Heat ile geçen sezonun finalisti San Antonio Spurs kozlarını paylaşacak.

    Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde Doğu Konferansı şampiyonu olarak adını finale yazdıran Maimi Heat'in rakibi, Batı Konferansı'nda Oklahoma City Thunders'ı geçip finale yükselen San Antonio Spurs oldu.

    Lebron James, Dwyane Wade ve Ray Allen gibi yıldızlar karması ile Tim Duncan, Ginobili ve Tony Parkerlı San Antonio Spurs geçen sezon da finalde eşleşmiş ve mutlu sona ulaşan Miami Heat olmuştu.

    Kurduğu kadro ve bu yıldızları iyi yönlendiren 43 yaşındaki koçu Erik Spoelstra ile harika bir kimliğe bürünen Miami Heat bu sene de mutlu sona ulaşarak NBA’nin üst üste üçüncü kez en büyüğü olma hedefinde.

    İlk olarak 2006 yılında finale çıkma başarısı gösteren Miami Heat bu seride Dallas Maveircks’i geçmiş ve şampiyonluğa ulaşmıştı. Son üç senedir yine adını Play-off finaline yazdırmayı başaran Miami Heat 2011 yılında yine Dallas Maveircks ile eşleşti. Mükemmel bir serinin yaşandığı maçlarda Dallas Maveircks 4-2’lik üstünlük sağlayınca 2006 yılının intikamını almış oldu. 2012 yılında Oklahoma City Thunder’I 4-1, geçen sezon da San Antonio Spurs’u tam yedi maç sonunda 4-3 ile geçen Miami Heat şampiyonluğu göğüslemişti. Miami son dört yılda da finale adını yazdırarak “Üst üste en çok finale çıkan takımlar” listesinde Los Angeles Lakers ve Boston Celtics’in rekoruna ortak oldu.

    NASIL GELDİLER?

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    San Antonio Spurs Miami Heat Dallas Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title