Haberler

Nazım'da Türkü Şöleni

Yenimahalle Belediyesi tarafından Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde “Ustalar Mahallemizde” adlı türkü gecesi düzenlendi.

Yenimahalle Belediyesi tarafından Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde "Ustalar Mahallemizde" adlı türkü gecesi düzenlendi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın ev sahipliğinde düzenlenen geceye CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, CHP İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve yüzlerce Yenimahalleli katıldı. Abdullah Gündüz'ün sunuculuğunu, Mustafa Acar'ın sanat yönetmenliğini yaptığı televizyon programı formatındaki gecede Türk halk müziğine büyük emek vermiş birbirinden değerli üç sanatçı Yenimahallelilerle bir araya geldi. Bir yanda koyu sohbetlerin yapıldığı, diğer yandan en güzel türkülerin yöresel halk oyunları eşliğinde seslendirildiği programda usta sanatçı Tolga Çandar, Ege yöresine ait türküleri ardı ardına yorumlarken, genç yetenek Nazlı Öksüz Bozlak, uzun hava ve Orta Anadolu türkülerini seslendirdi. Azeri türkülerinin vazgeçilmez ismi Seyit Al da en güzel türkülerini Yenimahalleliler için okudu.

"Türküler bizi biz yapan değerlerdir"

Konser öncesi konuklara hitap eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Türküler bizim özümüz, bizi biz yapan değerlerimizdir. Yenimahalle Belediyesi olarak göreve geldiğimiz ilk günden itibaren ilçemizi sanatın başkenti yapmaya uğraşıyoruz. Tüm sanat dallarına sahip çıkıyoruz. Yenimahalle halkını dinlendirmek, birbirleriyle kaynaştırmak, sanatın ruhunu içlerinde hissettirmek amacıyla etkinlikler düzenliyoruz. Sanat, insanların ufkunu açıyor, ülkenin birliğine ve bütünlüğüne hizmet ediyor, insanları stresten uzaklaştırıyor, kardeşliği pekiştiriyor, barışı, sevgiyi egemen kılıyor. Yaptığımız ve yapmakta olduğumuz kültür merkezleriyle tüm yurttaşlarımızın sanatla ilgisini daha ileriye götürmek için uğraş veriyoruz. Artık dünyada gelişmişlik sadece ekonomiyle değil, kültür sanatla ölçülüyor" dedi.

Gecenin sonunda sanatçılara tek tek teşekkür ederek çiçek veren Başkan Yaşar, programın kapanışında sanatçılarla birlikte İzmir Marşı'nı söyledi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenimahalle Belediyesi Fethi Yaşar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title