Haberler

Nazilli E Tipi Kapalı Cezaevi'nde Badminton Şampiyonası

Adalet Bakanlığı'na Bağlı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü ile Badminton Federasyonu Tarafından Nazilli E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki Tutuklu ve Hükümlüler Arasında Düzenlenen Badminton Turnuvası Sona Erdi.

Adalet Bakanlığı'na bağlı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü ile Badminton Federasyonu tarafından Nazilli E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki tutuklu ve hükümlüler arasında düzenlenen badminton turnuvası sona erdi.

Nazilli E Tipi Kapalı Cezaevi'nde düzenlenen müsabakalar yoğun ilgi gördü. İlk yapılan elemelerin ardından 20 erkek tutuklu ve hükümlü arasında tek ve çiftli olmak üzere iki ayrı kategoride şampiyona düzenlendi. Yapılan final müsabakaları, Türkiye Badminton Milli Takım Antrenörü Metin Sürücü tarafından yönetildi. Müsabakaları cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlülerin yanı sıra Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Çalışkan, Cezaevi Müdürü Halil Özsan, Cumhuriyet savcıları, hakimler ve ceza infaz koruma

memurları izledi.

Yaklaşık 3 aydır Ceza İnfaz Koruma Memuru Günay Pehlivan ve Nazilli E Tipi Kapalı Cezaevi Beden Eğitimi Öğretmeni İlkay Palamutçuoğlu tarafından eğitilen sporcuların maçlardaki performansları, müsabakaları izleyenler tarafından büyük alkış aldı. Amaçlarının hem spor hem de cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlülerin hoş vakit geçirmesini sağlamak olduğunu belirten Badminton Milli Takım Antrenörü Metin Sürücü, aynı zamanda bu etkinlikte sigaraya karşı savaş verdiklerini söyledi.

Yapılan karşılaşmalar sonunda tek erkeklerde tüm rakiplerini farklı skorlarla yenen Ali Sönmez birinci olurken, ikinciliği Eyüp Bozkaç, üçüncülüğü Emrah Ataseven, dördüncülüğü de Hakan Uyar elde etti. Çiftli erkekler grubunda ise Ali Çavuşlar-Muharrem Yurt ikilisi birinci olurken, ikinci Hakan Uyar Emrah Ataseven ikilisi, üçüncü Aönmez-Eyüp Bozkaş ikilisi, dördüncü de Mehmet Onur-Mustafa Didikoğlu ikilisi oldu. Turnuvanın en centilmen oyuncuları ise Ümit Yaşar Kurt, Fikret Çağdavul ve Nurettin Gündoğdu

seçildi.

Yarışmalarda şampiyon olarak Türkiye Finali'nde Nazilli E Tipi Cezaevi'ni temsil edecek sporcular, hedeflerinin altın madalya ve Nazilli E Tipi Cezaevi'ne kupa kazandırmak olduğunu belirttiler. Yarışmaya katılan tüm sporcular, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.

(İK-Mİ-KÇ-ÖK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title