Haberler

Nazilli'de Organ Bağışı

Aydın'ın Nazilli İlçesi Devlet Hastanesi'nde 5 Gündür Yoğun Bakım Servisinde Yatan ve Beyin Ölümü Gerçekleşen Nihat Kaska'nın Bağışlanan Organları Organ Bekleyen 6 Hastaya Umut Oldu.

Aydın'ın Nazilli İlçesi Devlet Hastanesi'nde 5 gündür yoğun bakım servisinde yatan ve beyin ölümü gerçekleşen Nihat Kaska'nın bağışlanan organları organ bekleyen 6 hastaya umut oldu.

Yakınları tarafından bağışlanan 55 yaşındaki Ali Kaska'nın organları bugün özel ekipleri tarafından alınarak Aydın, Denizli ve İzmir illerinde organ bekleyen 6 hastaya ulaştırılmak üzere götürüldü.

Edinilen bilgiye göre Sultanhisar İlçesi'ne bağlı Atça Beldesi'nde market işleten Ali Kaska 4 Nisan Çarşamba günü beyin kanaması nedeniyle Nazilli Devlet hastanesi'ne kaldırıldı.Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi gören Kaska'nın beyin ölümü gerçekleşmesi üzerine yakınları tarafından doktorların da iknası sonucu organları bağışlandı. Nazilli Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Varlık Erel ve Dr. Murat Ulusoy'un çabalarıyla ailenin organ bağışına onay vermesi ile birlikte, Nihat Kaska'nın kalbi ve karaciğeri Dokuz Eylül Üniversitesi'ndeki iki hastaya, iki korneası Aydın Devlet Hastanesi'ndeki iki hastaya, böbreklerin birisi Denizli Pamukkale Üniversitesi'ndeki hastaya diğer böreği de İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi'nde bir hastaya nakledilmek üzere götürüldü.

Nazilli Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Varlık Erel yaptığı açıklamada "Nazilli Devlet Hastanesi'nde ikincisi gerçekleştirilen organ bağışı ile organ alımı olayı başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Tüm ekibimizle birlikte bağış yapan aileye teşekkür ederken aynı zamanda başsağlığı da diliyoruz. Duyarlı vatandaşlarımızın artması ile birlikte organ bekleyen hastalarımız tekrar hayata dönecektir" dedi.

(AS-İK-YK)

09.04.2007 17:29 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title