Haberler

Nazilli'de Ana-babalara Eğitim Semineri

Nazilli Latife Hanım Anaokulu Tarafından Anne ve Babalara Seminer Verildi. Seminere Konuşmacı Olarak Katılan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (Adü) Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Nermin Öner Koruklu ile Adü Sınıf Öğretmenliği Son Sınıf Öğrencileri Katıldı. Koruklu Çocukların Sorunlarının Çözülmesinde En Etkili Yöntemin Onları Dinlemek Olduğunu Söyledi.

Nazilli Latife Hanım Anaokulu tarafından anne ve babalara seminer verildi. Seminere konuşmacı olarak katılan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Nermin Öner Koruklu ile ADÜ Sınıf Öğretmenliği son sınıf öğrencileri katıldı. Koruklu çocukların sorunlarının çözülmesinde en etkili yöntemin onları dinlemek olduğunu söyledi.

Belediye Tiyatro Sarayında verilen seminere ilçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Latife Hanım Anaokulu Müdürü Hilal Pamukoğlu, veliler ve davetliler katıldı. ADÜ'lü öğrenciler tarafından seminer öncesi velilere eğitim amaçlı, çocuklara karşı yapılan yanlış ve doğrularla ilgili skeç ve gösteriler sunuldu.

Her çocuğun ailesinin birer yansıması olduğunu belirten ADÜ Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr. Koruklu ebeveynlere hitaben yaptığı konuşmasında "Yaşadığımız dünyamızda bir anlam bulamıyorsak, önce kendimize bakmamız gerekir. Kendi içimize dönerek, benliğimizde kendimizi sorgulamalıyız. Dünyamıza olan bakış açımızı küçük değişikliklerle yeniden düzenleyebiliriz. Çocuklarımız kendi dünyalarını yaşamak için var olmuşlardır. Onları hayatınızın bir anlamı olarak görmelisiniz. Kendi içinizdeki istek ve arzularınızı çocuklarınız üzerinde uygulamaktan kaçınmalısınız. Anne ve babanın dışında her aile bireyinin çocuklar üzerindeki olumsuz etkisine karşı çok dikkatli olmalısınız. Bizler çocuklarımıza potansiyellerini fark ettirmezsek, çocuklar hayatları boyunca çizilen sınırda kalır. Bu nedenle onları birçok konuda serbest bırakarak demokratik bir aile yapısı içerisinde anlamamız ve öyle davranmamız gereklidir. Otoriter bir aile olarak çocuklarımızı boşluk içerisine sürüklememeliyiz. Unutmayın ki boşluk insana her şeyi yaptırır. Bütün kötü alışkanlıklar bu boşluklardan ve ilgisizlikten doğar" dedi. Etkili anne-baba olmanın tek yolunun çocuklarla iletişimden geçtiğini de hatırlatan Koruklu, ailede güven duygusunun da yıkılmamasını istedi.

(AS-İK-YK)

30.05.2007 18:12 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title