Haberler

Nazilli Belediyesi Meclis Toplantısı

Nazilli Belediyesi Haziran dönemi olağan meclis toplantısı yapıldı. Nazilli Belediye Başkanı Aytekin Kaplan başkanlığında Belediye Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda dört gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda; 2008 yılı yatırım programlarında değişiklik yapılmasına ilişkin maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında, Organize Sanayi Bölgesi ile belediye arasında yapılacak olan protokolü imzalamak üzere Başkan Aytekin kaplan'a yetki verilmesi, imar planı tadilatının yapılması konuları ele alınarak, karara bağlandı. Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin İsabeyli'ye taşınması kararına bağlı olarak ilçede merkezinde gerçekleşen öğrenci eylemlerinin meclis gündemine taşınması üzerine; gündem dışı olarak ele alınan konu masaya yatırılarak, sorunun çözümü noktasında neler yapılabileceği tartışıldı.

Sorunun siyasi bir sorun olmadığına işaret eden Belediye Başkanı Aytekin Kaplan, Nazilli halkının üniversiteye sahip çıkılması gerektiğini ifade etti. Belediye Meclisi'nden bu konuda destek isteyen Kaplan, "Bu sorun hepimizin sorunudur. Sümer Kampüsünü ADÜ'ye bizde şartlı olarak verdik. Bu arada fakülte Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak açıldı. İsabeyli ismi hiç geçmedi. Üniversitemiz bizimdir. Bizim belediye sınırlarımızda kalmalıdır. Bu sorunumuza siyaseti karıştırmadan çözüm getirmek zorundayız. İki belde arasında sorun çıkartmadan fakülte senatosu ile ortak çözüm bulacağız. Sayın ADÜ Rektörümüzün her iki beldeyi mağdur etmeyecek çözümler getireceğine inanıyoruz" dedi.

(AS-MB-İK) 06.06.2008 18:15 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title