Haberler

Nazi Suçlusu Papon Nişanıyla Gömüldü

Nazilerle İşbirliği Yaptığı Gerekçesiyle Fransa'da Hüküm Giyen ve Cumartesi Günü Ölen Gironde Bölgesi Valiliği Eski Genel Sekreteri Maurice Papon, Bugün Törenle Toprağa Verildi.

Nazilerle işbirliği yaptığı gerekçesiyle Fransa'da hüküm giyen ve cumartesi günü ölen Gironde Bölgesi Valiliği eski Genel Sekreteri Maurice Papon, bugün törenle toprağa verildi.

Papon, Fransa'daki Musevi lobisinin yoğun protestolarına rağmen, daha önce kendisine General de Gaulle tarafından verilen Legion d'Honneur nişanıyla defnedildi.

Fransa'daki Musevi lobisinin baskısı üzerine Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, nişanın Papon'dan geri alındığını bildirmişti.

Papon'un avukatı, cenaze töreninden sonra yaptığı açıklamada, müvekkiline verdiği sözü tuttuğunu ve nişanı gömülürken tabutun içine bıraktığını söyledi.

Papon'un ölümünden sonra, ''Legion d'Honneur nişanıyla mı gömülüp gömülmeyeceği'' kamuoyunda yoğun tartışma konusu olmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title