Haberler

Natre Dame'in Kamburuna, 3 Saatlik Plastik Makyaj

Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından Victor Hugo'nun ünlü eseri Notre Dame'in Kamburu balesi sahnelendi.

Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından Victor Hugo'nun ünlü eseri Notre Dame'in Kamburu balesi sahnelendi.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki bale gösterisine Antalyalılar büyük ilgi gösterdi. Salonu tamamen dolduran sanatseverler, gösterinin ardından bale sanatçılarını ayakta alkışladı.

Victor Hugo'nun "Notre Dame Katedrali"nden yola çıkarak kaleme aldığı eseri "Notre Dame'in Kamburu" balesinin koreografi ve librettosu Ankara Devlet Opera Balesi (DOB) Başkoreografı Armağan Davran ile Ankara DOB Başöğretmeni Volkan Ersoy tarafından yapıldı.

Bale, ihtişamlı dekor ve güvenlik sınırlarının zorlandığı sürpriz finali ile dikkat çekti. İzleyiciler, dönemsel bir konuyu zengin bir görsel şölen içinde dansın ve müziğin güçlü birlikteliği ile izleme fırsatı yakaladı. Eserde kullanılan 3 boyutlu dekor tasarımı ile Notre Dame Kilisesi, seyircilerin karşısına büyük bir ihtişam ile çıkıyor.

Eserin müzikleri Cesare Pugni'nin müziğini yeniden düzenleyen ve kendi bestelerini ekleyen Bujor Hoinic'e ait. Dekor tasarımı Adnan Öngün, kostüm tasarımı Çimen Somuncuoğlu imzasını taşıyan eserde Müge Ünal "Esmeralda", Kürşat Kılıç "Şair Gringoire", Tolga Burçak "Yüzbaşı Phabelus", Esra Taner

"Fleur de Lyns" ve Evren İskender ise "Clopin" karakterinde dans etti.

Müzikleriyle de beğeni toplayan eserin konusu ise şöyle:

"Gizlice buluştukları odada ölü bulunan yüzbaşının cansız bedeninin sorumlusu olarak Esmeralda, polis memurları tarafından götürülür. Quasimodo, Esmeralda'yı ilk gördüğü zaman dalar gider. Deliler karnavalında halk çılgınca eğlenirken görmüştür bu dansçı çingeneyi. Olaylar gelişir ve Esmeralda'nın öldürülmesine hükmedilir. Halk, güzeller güzeli çingenenin öldürülmesini istemez. Asılması için meydana getirilen Esmeralda, artık tüm ümidini yitirmiştir. Rahip ne yapacağını bilmemektedir. Aşıklar birbirlerine başka dünyada kavuşacaklardır. Ama Quasimodo olanlara seyirci kalmayacaktır."

-Bale sanatçısına 3 saatlik makyaj-

Eserde, sahne önünde olduğu kadar sahne arkasındaki detaylar da ilgi çekiyor. Eserde Zangoç Quasimodo'yu canlandıran bale sanatçısı Gabriel Gogua'ya, özel plastik makyaj uygulanıyor. Bale sanatçısı, 3 saat süren çalışmayla çirkin ve kambur bir adama dönüşüyor. Bale sanatçısını, makyajın ardından meslektaşları bile tanımakta güçlük çekiyor.

Muhabir: Süleyman Elçin

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA / Güncel

Victor Hugo Haşim İşcan Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title