Haberler

NATO Uyuşturucuya Göz Yumuyor"

İran Meclis Başkanı Laricani, "NATO uyuşturucuya göz yumuyor" dedi.

İran Meclis Başkanı Laricani, "NATO uyuşturucuya göz yumuyor" dedi.

Rusya'nın başkenti Moskova'da Rusya Meclisi Duma ve Birleşmiş Milletler (BM) tarafından aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 43 ülkenin katılımı ile "Parlamenterler Uyuşturucuya Karşıdır" isimli uluslararası konferans düzenlendi. Konferansta delegeler uyuşturucu tehdidinin sadece ülke ve bölge ölçeğinde değil, küresel anlamda çözülememesinin nedenlerini tartıştı. Delegeler, uyuşturucu konusunda hem hükümetlerarası, hem kolluk kuvvetleri hem de STK'lar arasındaki uluslararası iş birliğinin önemini vurguladılar. Konferansta söz alan BM Genel Sekreter Yardımcısı ve Uyuşturucu ve Suç İşleri Dairesi Genel Sekreteri Yuri V. Fedotov, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından hazırlanan uyuşturucu raporuna göre 250 milyon kişinin dünyada uyuşturucu kullandığını ve 30 milyonunun düzenli uyuşturucu kullanıcısı olduğunu belirtti. Fedotov, her yıl yüksek dozdan dolayı 200 bin kişinin öldüğünü ve uyuşturucu satıcılarının 320 milyar dolar gelir elde ettiğini ifade etti. Fedotov, şöyle devam etti:

"Dünyada uyuşturucu üretiminde belirgin bir artış olduğundan dolayı dünyadaki uyuşturucu kullanımında da artış yaşanıyor. Afyon uyuşturucularının başlıca ihracatçısı Afganistan'da ekili alanlarda yüzde 63'lük bir artış bulunuyor ve bu da afyon üretiminde yaklaşık yüzde 90'lık bir büyümeye neden oluyor. Kolombiya'da koka ekimi yüzde 52 artışla tehlike arz ediyor. Yakın gelecekte bunların hepsi eroin de dahil olmak üzere uyuşturucu için perakende fiyatlarında düşüşe neden olacak. Geleneksel satış pazarları genişleyecek ve yenileri ortaya çıkacak. Milyonlarca yeni tüketicinin uyuşturucu madde kullanması, birçoğunun genç olması suç ve şiddet dalgalanmalarına, yolsuzlukların artmasına neden olacak."

"NATO UYUŞTURUCUYA GÖZ YUMUYOR"

İran Meclis Başkanı Laricani ise, NATO'nun Afganistan'da bulunduğuna fakat uyuşturucu ile mücadele etmediğine işaret ederek, "Afganistan'da bir düğünü bombalıyorlar ama uyuşturucu laboratuvarlarını ise hayır?" dedi.

Konferansa Türkiye'den TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Uluslararası Ticaret, Eğitim ve Sağlık Konfederasyonundan Genel Başkan Sebahattin Uludağ, Kültür ve Sanat Başkanı Tarkan Gürol ve Uluslararası Koordinasyonlar Sorumlusu Victoria Gürol katıldı.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Afganistan Türkiye İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title