Haberler

NATO Savunma Bakanları Toplantısı

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün de Katıldığı Hollanda'nın Amsterdam Kentinde Yapılan NATO Savunma Bakanları Gayriresmi Toplantısı'nda, Türkiye'ye Terörle Mücadelesinde Tam Destek Çıktı.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün de katıldığı Hollanda'nın Amsterdam kentinde yapılan NATO Savunma Bakanları Gayriresmi Toplantısı'nda, Türkiye'ye terörle mücadelesinde tam destek çıktı.

NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, terörizme karşı mücadelesini sürdüren Türkiye ile ''tam bir dayanışma'' içinde olduklarını söyledi. Toplantıdan sonra Hollanda Savunma Bakanı Eimert van Middelkoop ile birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Scheffer, bu toplantılarda Türkiye'yi temsil eden Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün kendilerini bilgilendirdiğini söyledi. Jaap de Hoop Scheffer, "NATO, sivil ve askerlere yapılan terörist saldırılar karşısında Türkiye ile tam bir dayanışma

içindedir" dedi. Scheffer, bir gazetecinin, "Geçen hafta, Türkiye'den soğukkanlılığını sürdürmesini istemiştiniz. Bugünkü açıklamanız bir tavır değişikliği gösteriyor mu?" sorusuna ise, söylemlerinin tutarlı olduğunu belirterek, Türk kamuoyunun tepki ve gerginliğini tamamen anladığını, sivil ve askerlerin teröristler tarafından sürekli saldırıya uğraması ve öldürülmesi halinde neler hissedilebileceğinin bilindiğini söyledi. NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, "Türk Hükümeti, bu konuda kaydadeğer

soğukkanlılık gösteriyor" dedi.

(İHA-MS-EA-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title