Haberler

NATO Komutanından Afganistan Şikayeti

NATO Avrupa Kuvvetleri Komutanı General Bantz Craddock, Afganistan'da Konuşlu Uluslararası Gücün Sınırları Kontrol Altında Tutmak ve Yeniden Yapılanma Faaliyetlerinin Sağlıklı Bir Şekide Yürütülebilmesi İçin Yeterli Olmadığını Kaydetti.

NATO Avrupa Kuvvetleri Komutanı General Bantz Craddock, Afganistan'da konuşlu uluslararası gücün sınırları kontrol altında tutmak ve yeniden yapılanma faaliyetlerinin sağlıklı bir şekide yürütülebilmesi için yeterli olmadığını kaydetti.

Münih'teki uluslararası güvenlik konferansında konuşan Craddock, müttefiklerin Afganistan'daki NATO gücüne, daha önce söz verdikleri sayıda asker göndermediğini belirtti. Sınırların kontrolü ve yeniden inşaa faaliyetlerinin sürdürülebilmesi için daha fazla güce ihtiyaç olduğunu vurgulayan Craddock, ne kadar takviye güce ihtiyaç duyulacağı konusunda ise bilgi vermedi.

Craddock, "Güvenliği sağlamak için yeterli gücün bulunduğunu sanıyoru. Ancak bununla birlikte aynı zamanda yapılması gereken diğer şeyleri yapacak birlikler yok" dedi.

ABD'li General, Pakistan'dan Afganistan sınırını kontrol etmesi yönünde bir talepde bulunup bulunmadıkları sorusuna, "Sınırlarda bazı değişiklikler görebiliriz diye düşünüyorum" cevabını verdi.

Pakistanlı yetkililerin, kontrollerin genişletilmesi için bazı tedbirler alındığını söylediklerini belirten Craddock, "Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Elimizden geldiğince destekleyici ve aynı zamanda ısrarcı olacağız" dedi.

(AFP-İB-İB-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title