Haberler

NATO Heyeti, ABD Savunma Bakanı Gates'le Bir Araya Geldi

NATO Parlamenterler Asamblesi Savunma ve Güvenlik Komitesi Dün Washington'da ABD Savunma Bakanı Robert Gates ve Üst Düzey Bakanlık Yetkilileri ile Bir Araya Geldi.

NATO Parlamenterler Asamblesi Savunma ve Güvenlik Komitesi dün Washington'da ABD Savunma Bakanı Robert Gates ve üst düzey bakanlık yetkilileri ile bir araya geldi.

Görüşmede Afganistan, Kosova, Doğu Avrupa'ya konuşlandırılması planlanan füze savunma sistemleri ve Rusya ile ilişkiler ele alındı. Görüşmeye katılan NATO heyetinde, 17 üye ülke parlamenteri ile ABD'den 7 Kongre üyesi yer aldı.

Görüşme sonrasında NATO heyeti ABD Dışişleri Bakanlığı'nı ve Washington'daki McChord Hava Kuvvetleri Üssü'nü ziyaret etti. NATO heyeti bugün düşünce kuruluşlarındaki çok sayıda uzman ile bir araya gelecek.

NATO Parlamenterler Asamblesi Savunma ve Güvenlik Komitesi'nin her yıl Washington'a yaptığı ziyaretler, güvenlik ve dış politika konusunda ABD'nin son çalışmalarını yakından görmelerini sağlıyor.

(İB-İB-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title