Haberler

NATO Genel Sekreteri Scheffer Kosova'da

NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, BM Kosova Özel Temsilcisi Martti Ahtisaari'nin Bölgenin Nihai Statüsüne İlişkin Planının NATO Tarafından Desteklendiğini Söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, BM Kosova Özel Temsilcisi Martti Ahtisaari'nin bölgenin nihai statüsüne ilişkin planının NATO tarafından desteklendiğini söyledi.

Bölgenin istikrarı açısından şiddet olaylarına meydan verilmemesi gerektiğini belirten Scheffer, KFOR'un asker sayısının azaltılmasının gündemde olmadığını kaydetti. Scheffer, BM Kosova Özel Temsilcisi Martti Ahtisaari'nin planı konusunda NATO'nun tutumunu Kosovalı yetkililere aktarmak ve son gelişmeleri yerinde değerlendirmek üzere başkent Priştine'ye geldi.

Priştine'ye sabah saatlerinde gelen Scheffer, Kosovalı yetkililer, Kosova müzakere grubu, BM Kosova Misyonu (UNMIK) Başkanı Joachin Rücker ve KFOR Komutanı Alman Korgeneral Roland Kather ile bir araya geldi. Temaslarının ardından KFOR ana karargahında basın toplantısı düzenleyen Scheffer, ziyareti sırasında bölgedeki son gelimeler hakkında yakından bilgi edinme fırsatı bulduğunu söyledi. Kosova'da son dönemde meydana gelen olumsuz olaylardan üzüntü duyduğunu dile getiren Scheffer, NATO'nun Ahtisaari'nin çabalarını ve nihai statüye ilişkin öneri paketini desteklediğini ifade etti.

Olumsuz olayların önlenmesi için Kosova müzakere grubunun birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğine işaret eden Scheffer, KFOR'un şiddet olaylarına müsaade etmeyeceğinin altını çizdi. Bölgede çözümün şiddetle değil, müzakereyle bulunabileceğini söyleyen Scheffer, KFOR'un asker sayısının yakın dönemde azalmayacağını da sözlerine ekledi.

Sırp yetkililerin Ahtisaari planını reddetmesine de değinen Scheffer, "NATO şu anda Ahtisaari'nin planını desteklemektedir. Bunu Belgrad'a da aktaracağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title