Haberler

NATO'dan Sırp Güçlerinin Kosova'ya Dönmesine İzin Vermeyecek

Kosova Barış Gücü (Kfor) Sözcüsü Albay Michael Knop, NATO'nun Sırp Güçlerinin Kosova'ya Dönmesine Müsaade Etmeyeceğini Söyledi.

Kosova Barış Gücü (KFOR) Sözcüsü Albay Michael Knop, NATO'nun Sırp güçlerinin Kosova'ya dönmesine müsaade etmeyeceğini söyledi.

Kosova'da güvenliğin KFOR tarafından sağlandığını belirten Albay Knop, "Sırp güçlerinin geri dönüşüne izin verilmeyecek" dedi.

Belgrad yönetimi dün yaptığı açıklamada, BM Güvenlik Konseyi'nin 1244 sayılı kararı çerçevesinde Kosova'ya asker ve polis göndermek istediğini duyurmuştu.

1244 sayılı karar, Sırp güçleri ile etnik Arnavutlar arasındaki uyuşmazlığı sona erdirmişti. Karar, bin Sırp polis ve askerinin kültürel ve dini mekanların korunması için Kosova'ya geri dönebilmesine imkan tanıyor. Ancak sözkonusu seçenek, Kosova'da tansiyonu artıracağı korkusuyla bugüne kadar gündeme getirilmemişti.

Teknik olarak hala Sırbistan'ın bir parçası olan Kosova, 1999'daki NATO hava harekatının ardından BM yönetimine geçmişti. Bölgede halen NATO bünyesinde görev yapan 16 bin asker bulunuyor.

(AFP-İB-İB-MEF-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title