Haberler

Nasreddin Hoca Anma Günleri Etkinlikleri

KONYA (AA) - Akşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Ulusal İlkokullar Arası Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması finalleri yapıldı.

KONYA (AA) - Akşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Ulusal İlkokullar Arası Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması finalleri yapıldı.

Akşehir Kültür Merkezi ile Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi'nde yapılan bölge finalleri yarışmalarında, öğrencilerin tiyatro gösterileri büyük beğeni topladı.

Yarışmada dekor, kostüm ve oyuncuklarıyla bölge birinciliği için ter döken minikler, jüri tarafından sonuçların açıklanması sırasında büyük heyecan yaşadı.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, törende yaptığı konuşmada, Nasreddin Hoca'nın kalp gözüyle görüp gönül diliyle söyleyen bir bilge olduğunu söyledi.

Moğol istilasının yaşandığı sıkıntılı günlerde Nasreddin Hoca'nın bir umut ışığı olduğunu vurgulayan Akkaya, şunları kaydetti:

"O günlerde Nasreddin Hoca, nükteleriyle hem güldürmüş hem de düşündürmüştür. Anma etkinliklerimizin amacı, Hocanın İslam alimliği, bilgeliği, kadılığı gibi yönlerini ön plana çıkarmaktır. 37 ilden yarışmaya katılan çocuklarımız, kendi şehirleri ile Akşehir arasında kültür elçileri olmuşlardır."

Yarışmanın birincisi "Dilek Şekerleri" rumuzuyla yarışan Şehit Piyade Astsubay Çavuş Soner Özübek İlkokulu olurken, ikinciliği "Nükteciler" rumuzuyla yarışan Dr. İsmet Birgül İlkokulu, üçüncülüğü ise "Güneşin Yıldızları" rumuzuyla yarışan Dr. Cemil Karslıgil İlkokulu kazandı.

Yarışmanın birincisine 20 bin lira, ikincisine 15 bin lira ve üçüncüsüne 10 bin lira para ödülü verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Nasreddin Hoca Akşehir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title