Haberler

Nasrallah, Kantar'ın Ölümünde İsrail'i Suçladı

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, dün Şam kırsalındaki Carmana bölgesinde düzenlenen füze saldırısında hayatını kaybeden Hizbullah komutanı Semir Kantar'ı İsrail'in kasten öldürdüğünü öne sürerek, "Buna karşı uygun zaman, mekan ve yolla cevap verme hakkımız var ve bunu uygulayacağız" dedi.

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, dün Şam kırsalındaki Carmana bölgesinde düzenlenen füze saldırısında hayatını kaybeden Hizbullah komutanı Semir Kantar'ı İsrail'in kasten öldürdüğünü öne sürerek, "Buna karşı uygun zaman, mekan ve yolla cevap verme hakkımız var ve bunu uygulayacağız" dedi.

Nasrallah, El Manar televizyonunda canlı yayınlanan konuşmasında, dün Şam kırsalındaki Carmana bölgesinde bulunan evinde öldürülen Samir Kantar'a yönelik suikastten İsrail'in sorumlu olduğunu iddia etti.

Nasrallah, Kantar'ın evinin savaş uçaklarının güdümlü füzeleriyle vurulduğunu belirterek, suikastı İsrail'in yaptığından şüphelerinin olmadığını dile getirdi.

Samir Kantar'ı "içimizden biri" diye tanımlayan Nasrallah, "İsrail, Kantar'ı kasten öldürdü. Buna karşı uygun zaman, mekan ve yolla cevap verme hakkımız var ve bunu uygulayacağız" ifadelerini kullandı.

Nasrallah, Kantar'ın her zaman İsrail'in hedefinde olduğuna dikkati çekerek, " Suriye'deki bazı silahlı gruplar (Özgür Suriye Ordusu) suikasti üstlenmeye çalışıyor. Suikastin arkasında siyonist güçlerin olduğunu açıkça söylüyoruz" dedi.

Hizbullah'a yönelik ekonomik yaptırımlar

Öte yandan, Nasrallah, Amerikan Senatosunun Hizbullah'a yönelik ekonomik yaptırım kararını "Adil olmayan ve yanlış suçlamalar" diyerek eleştirdi.

Nasrallah, yaptırım kararının dünyada ve insanların zihinlerinde Hizbullah'ı karalamaya yönelik siyasi suçlamalardan ibaret olduğunu savundu.

Dünyada ve Lübnan'daki hiçbir bankada fonları bulunmadığını belirten Nasrallah, "Bazı bankalar şimdiden önlem almaya başladı. Onları Amerikalılara boyun eğmeme konusunda uyarıyorum" dedi.

Lübnan hükümetini, Lübnanlıları ve iş adamlarını koruma konusunda sorumlu davranmaya çağıran Nasrallah, suçlamaların Lübnan yargısı yoluyla yapılması gerektiğini savundu.

Hizbullah yayın organları, uydu operatörleri ve Hizbullah'a yönelik ekonomik yaptırımları içeren yasa tasarısı ABD Kongresi'nin Senato ve Temsilciler Meclisinden oy birliğiyle geçerek, ABD Başkanı Barack Obama tarafından imzalanmıştı.

İsrail tarafından, Suriye'nin başkenti Şam kırsalında düzenlendiği iddia edilen hava saldırısı sonucu Hizbullah komutanı Semir Kantar ve bazı Hizbullah militanları öldürülmüştü.

İsrailli yetkililer, Kantar'ın öldüğü saldırıyı resmi olarak üstlenmezken, yerel basında Hizbullah'ın İsrail'e misillemede bulunabileceğine yönelik haberler çıkmıştı.

Suriye'de yaklaşık 6 bin kişilik silahlı gücü bulunduğu tahmin edilen Hizbullah'ın, 2013'ten bu yana Suriye'deki operasyonlarında aralarında komutanların da bulunduğu yaklaşık bin üyesinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Suriye Şam Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title