Haberler

Nasa Yeni Uzay Mekiğinin Adını Koydu: Orion

NASA`nın mevcut uzay mekikleri Discovery ve Atlantis`in yerini alacak yeni teknoloji uzay mekiğiyle ilgili detaylar yavaş yavaş belli oluyor. Nasa yeni uzay mekiğinin ismini Orion olarak belirledi.

Orion`un astronotları ilk olarak Ay`a ordan da mümkün olursa Mars`a gitmeyi planlıyor. İlk uçuşunu Uluslararası Uzay İstasyonu`na 2014`ten önce, Ay`a ise 2020`den önce yapacak olan uzay mekiğinin adı, uzayda çıplak gözle görülebilen, en parlak ve en popüler yıldız kümelerinden Orion`dan geliyor. Uzay mekiğinin yapımı için görevlendirilecek firma 31 Ağustos tarihinde NASA tarafından açıklanacak. Bu firmanın büyük ihtimalle Lockheed Martin veya Northrop Grumman / Boeing firmalarından birinin olacağı tahmin ediliyor. Orion 5 metre çapında ve 25 ton ağırlığında olacak şekilde tasarlandı. Bu özellikleriyle Apollo kapsülünün 2.5 katı hacme sahip olacak olan Orion kargonun yanında 6 kişiyi de taşıyabilecek. Bilgisayar donanım, elektronik, yaşam destek ünitesi, ısıtma ve diğer alanlarda en son teknolojiyi kullanacak olan Orion ile astronotlar aya çıktıklarında uzun süreler kalabilecekler. NASA aracın atmosfere girerken sorun yaşamaması için koni biçiminde tasarlanan Orion mevcut mekiklerden çok daha yüksek bir hızla atmosfere çıkabilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title