Haberler

NASA'nın Kayıp Uydusu, 13 Yıl Sonra Ortaya Çıktı

Güncelleme:

NASA'nın fırlatıldıktan beş yıl sonra bir sistem hatası yüzünden sinyal yollamayı kesen IMAGE uydusu,13 yıl sonra tekrar aktif hale gelerek sinyal yollamaya başladı.

Nasa'nın fırlatıldıktan beş yıl sonra bir sistem hatası yüzünden sinyal yollamayı kesen IMAGE uydusu 13 yıl sonra tekrar aktif hale gelerek sinyal yollamaya başladı.

ASTRONOM SİNYAL ALDI

IMAGE uydusu 2000 yılında fırlatılmış ancak 2005 yılında kayıp olarak ilan edilmişti. Zuma adlı, ABD Hükümetince gizli olarak sınıflandırılmış ve fırlatıldıktan kısa bir süre sonra kayıp ilan edilen uyduyu arama çalışmaları yürüten astronom Scott Tilley, "2000-017A" etiketli uydudan sinyaller aldı.

13 YILDIR KAYIPTI

Sinyalleri inceleyen Tilley, tesadüfen denk geldiği uydunun NASA tarafından kayıp olarak ilan edilen IMAGE uydusu olduğunu, uydunun yörüngesini hesaplayarak onayladı.

GÜNEŞ TUTULMASI ORTAYA ÇIKARMIŞ OLABİLİR

IMAGE uydusunun, uzaktan ölçüm yapılmasına izin vermese de, halen veri yollamaya devam etmesi uydunun üzerindeki altı aygıttan bazılarının aktif olduğuna işaret ediyor.

NASA'nın Kayıp Uydusu 13 Yıl Sonra Ortaya Çıktı

Uydunun yolculuk esnasında ters dönerek güneş panellerinden faydalanamadığı ve bataryasını bitirdiği ancak 2007 yılındaki güneş tutulması ya da benzer bir tutulma sonrasında sistemlerini yeniden başlattığı tahmin ediliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri NASA Komik - İlginç Teknoloji Dünya Haberler

500

Yorumlar (10)

3.dünya prekıyameti:

Dünyanın sonu yaklaşıyor. Kıyamet öncesi savaşa az kaldı. İnsanların hırsı yüzünden artık kan gövdeyi götürecek. 3 milyar insan ölecek. 20 ülke haritadan silinecek. Neden mi?? İnsanın nankörlüğünden. Yer yüzünde barış kardeşlik ütapyada yaşanır hale geldi. Nükleer düğmeniz büyük ama kafanız küçük. Kendini bilmez bir avuç insan 7.4 milyar insanın kaderini tayin ediyor. Kan göz yaşı hüzün keder eksik olmayacak. Çok mu karamsarım? Bi umut ışığı var mı? Ben göremiyorum.

4
3
yanıtYanıtla
TESLA:

nasa bakalım insanları daha ne kadar kandırabileceksin gerçekler gün yüzüne çıkacak çok az kaldı insanlar sizi hala ay a gitti zannediyor ama artık eskisi kadar inanan yok buna ay fiyaskonuz nasıl gün yüzüne çıktıysa çölde çektiğiniz o sahte mars görüntüleri uzayda astronot uzay aracını tamir ediyor görüntülerini stüdyolarda nasıl çektiğinizi aslında o görüntülerin su altında çekilip daha sonra montajladığınız herşey çıkacak ortaya az kaldı

5
1
yanıtYanıtla
Abdullah:

Yalan bu gavurlar kolay kolay uydu muydu kaybetmez!!! kesin bir plan cercevesinde bu hikayeyi milletine yutturmaya calisiyor. ´GIZLI SINIFLANDIRMA´ ;-)

5
0
yanıtYanıtla
suat trabzon:

ters tarafada bir güneş paneli koysunlar bundan sonra

1
0
yanıtYanıtla
Nasa:

Yapıyor ecnebi.milleti

1
0
yanıtYanıtla
truvalı:

çorumspor

0
0
yanıtYanıtla
anti yobaz:

nuhun uydusu olmasin cep telefonu muhabbeti

0
0
yanıtYanıtla
ccek:

Olur

0
0
yanıtYanıtla
Vikings:

millet neler yapıyor, biz de çiftcigimiz ayakkabılarının altına bidon koydu diye buluş olarak haber yapıyoruz :((

0
0
yanıtYanıtla
GLOBAL GAFLET:

AMERİKA İÇİN FARKETMEZ DOLAR BASIP DÜNYAYA KAKALAR ZARARINI ÇIKARTIR. BU ALEM ENAYİLİĞE DEVAM EDER YAHUDİ İCADI KAPİTALİST SİSTEMDE SÜRERSE ABD NİN SIRTI YERE GELMEZ

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title