Haberler

NASA'nın Gizli Raporu Sızdı: Astronotların Cinsel İlişkiye Girmesinden Korkuyorlar

Güncelleme:

Dünya dışı görevlere karma mürettebat göndermeye sıcak bakmayan NASA'nın, astronotların cinsel ilişkiye girmesinden korktuğu ve uzayda hamilelik senaryosunu korkutucu bulduğu ortaya çıktı.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin ( Nasa ), Dünya dışı görevlere karma mürettebat gönderilmesinden endişe duyduğunu yansıtan gizli bir raporu ortaya çıktı. Uzaya çıkan ilk İngiliz astronot Helen Sharman "Nasa astronotların uzayda cinsel ilişkiye girmesinden endişe duyuyor" dedi.

KARMA MÜRETTEBAT FİKRİNE SICAK BAKMIYORLAR

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen New Scientist Live Festival'da (Bilim Festivali) konuşan Sharman, Mars göreviyle ilgili söz konusu düşünceleri içeren bir resmi bir çalışma yapıldığını ve hiçbir zaman yayınlanmadığını söyledi.

Aynı zamanda uzaya çıkan ilk İngiliz astronot Sharman, birkaç yıl önce rapordan haberdar olduğunu anlatarak, NASA raporunda uzaya giden mürettebatın ya tamamen kadın ya da tamamen erkek olması gerektiği sonucuna varıldığını aktardı. Sharman'ın iddiasına göre; NASA astronotların uzayda cinsel ilşkiye girmesinden endişe duyuyor.

KABUS SENARYOSU: UZAYDA DOĞUM

54 yaşındaki astronot, NASA'nın kadınlardan oluşan mürettebatın en uygun tercih olduğunu düşündüğünü, çünkü kadınların daha işbirliği yapmaya daha uygun olduğu, erkeklerin ise liderlik konusunda birbiriyle dalaşabildiğini söyledi.

Sherman, Dünya dışı görevlerde astronotların yüksek miktarda radyasyona maruz kaldığını ve bu yüzden uzayda doğumun 'kabus senaryosu' olarak değerlendirildiğini söyledi.

Kaynak: Daily Mail

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Londra NASA Komik - İlginç Yaşam Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title