Haberler

Narlıdere-Sahilevleri Kıyı Projesinde Sona Yaklaşıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk bölümünü Aralık ayında hizmete aldığı Narlıdere-Sahilevleri kıyı projesinin ikinci etabını Ağustos başında tamamlıyor. 2.7 kilometrelik sahil şeridi, ahşap görünümlü gün batımı terası, balıkçı iskeleleri, bisiklet yolu ve BİSİM istasyonu, deniz tuzuna ve rüzgara dayanıklı her zaman yeşil kalan ağaç dokusuyla çok beğenilecek.

Kent sahillerinin daha etkin, daha verimli ve daha estetik kullanımını sağlayacak tasarımları "İzmirdeniz-Kıyı Tasarım" projesi ile hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Narlıdere Sahilevleri'nde gerçekleştirdiği ikinci etap kıyı düzenleme çalışmasında sona yaklaştı. 1.6 kilometrelik ilk bölümü geçtiğimiz Aralık ayında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı törenle açılan projenin ikinci etap inşaat imalatlarının yüzde 80'i tamamlandı. Proje daha tamamlanmadan sahil bandı kullanılmaya başladı; çocuklar oyun gruplarını çok sevdi. Yeşillendirme ve peyzaj çalışmalarına da başlanan projenin Ağustos başında vatandaşlarla buluşması planlanıyor.

Bisiklet yolları ve BİSİM istasyonu

Kentte uygulanan kıyı tasarım projelerinde olduğu gibi Narlıdere-Sahilevleri Kıyı Bandı Düzenleme projesinin ikinci etabında da vatandaşlar kesintisiz uzanan yaya yollarıyla hem denizle buluşacak hem de spor yapabilecek.

Avrupa Bisiklet Yarışması'na (European Cycling Challenge 2017) katılan 52 kent arasında en fazla pedal çeviren kent olan İzmir'de "bisiklet kenti "olma yolunda yeni adımlar atılıyor. Yaptığı kıyı tasarım projelerinde bisiklet yoluna büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi, pedal tutkunlarını 1 kilometrelik bisiklet yoluyla ve BİSİM istasyonuyla buluşturuyor. Projede aileleri ile yaz akşamlarının tadını çıkarmak isteyen minikler de unutulmadı. Yeni nesil oyun grupları, daha şimdiden büyük bir beğeniyle kullanılmaya başlandı.

Bostanlı modeli

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bostanlı sahibine kurulan ve başta gençler olmak üzere, İzmir'in eşsiz körfez manzarası eşliğinde günün yorgunluğunu atmak isteyenlerin büyük beğenisini kazanan ahşap görünümlü gün batımı terasından birini de Narlıdere-Sahilevleri Projesi için kurdu. Kıyı bandına dağıtılan oturma bankları ise doğal taş ve beton prekasttan yapıldı. Denize daha da yakınlaşmak isteyenler için ayrıca 4 adet balıkçı iskelesi oluşturuldu.

Daha önce hizmete alınan 1.6 kilometrelik bölüm ve bu ay sonunda açılması planlanan 1 kilometrelik ikinci etapla birlikte, Narlıdere ilçesinin gözde yerleşim bölgesi Sahilevleri toplam 2.6 kilometrelik kıyı düzenlemesine kavuşacak. Yeşil dokusu, balıkçı iskeleleri, oturma ve seyir gruplarıyla bölge, yeni bir çekim merkezi olacak.

Mavi- yeşil bir arada

Bakü parkının da içinde bulunduğu Sahilevleri ikinci etap düzenlemede deniz tuzuna ve rüzgara dayanıklı her zaman yeşil kalan ardıç, ılgın, iğde, defne ile renkli çiçekleri olan gazania, kazayağı gibi yüzey örtücüler ve zakkum, gaura, berberis, kuşdili, lavanta gibi renkli çalı grupları kullanılacak. Mavi ile yeşilin buluştuğu bu düzenlemede, birinci etapta olduğu gibi İzmir Heykel Çalıştayı eserlerinden biri kullanılacak.

Kıyılar renkleniyor

İzmirlileri daha rahat ve konforlu ortamlarda denizle buluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi, "İzmirdeniz Kıyı Tasarım" projesi kapsamında bugüne kadar Pasaport, Konak Pier - Karataş, Üçkuyular - Göztepe İskele arası ile Bostanlı Deresi ve Bayraklı 1. Etap çalışmalarını tamamladı, Bostanlı 2. Etap Projesi için de ihaleye çıkıyor. Yeni Foça sahili ile Urla Kum Denizi plajını yeniden düzenleyerek bu bölgelere yeni bir cazibe kazandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki karayolu alt geçidi ve meydan projesi çalışmalarını da sürdürüyor. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kemal Kılıçdaroğlu Narlıdere Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title