Haberler

Naran Akkay ile Ruken Ülgey'den Başkan Mustafa Cengiz'e ziyaret

Güncelleme:

Gençler Avrupa Kürek Şampiyonası'ndan bronz madalya ile dönen Galatasaraylı sporcular Aslıhan Naran Akkay ile Ruken Ülgey, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ile bir araya geldi.

Gençler Avrupa Kürek Şampiyonası'ndan bronz madalya ile dönen Galatasaraylı sporcular Aslıhan Naran Akkay ile Ruken Ülgey, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ile bir araya geldi.

26-27 Eylül tarihlerinde Sırbistan'ın Belgrad şehrinde düzenlenen Gençler Avrupa Kürek Şampiyonası'na katılan Galatasaray'ın sporcularından Aslıhan Naran Akkay ile Ruken Ülgey, Türk Kürek tarihinde kadınlar kategorisinde Avrupa'da madalya alan ilk kadın sporcular oldu. Başarılı sporcular, Kürek Şubesi Menajeri Kamil Selçuk ile birlikte Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'i ziyaret etti. Ziyarette Başkan Yardımcısı Yusuf Günay ve Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Recevik de yer aldı.

Ziyarette açıklamalarda bulunan Başkan Mustafa Cengiz, sporcuların elde ettiği başarıdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu başarı sadece Galatasaray için değil, Türk sporu için de çok sevindirici bir olay. Türkiye'de olimpik sporlara verilmesi gereken destek için ve çocuklarımızın, özellikle genç kızlarımızın spora yönelmesi açısından çok önemli. Ben tabii kadınlar olunca iki kere seviniyorum. Bir toplumun gelişmesinin en önemli ölçütlerinden bir tanesi de kadınların gelişmişlik derecesi ve düzeyidir. Bir toplumda kadın ne kadar toplumsal ve spor alanında aktifse o toplum o kadar gelişmiştir. Galatasaray ve diğer büyük kulüpler olarak amatör sporları elimizden geldiğimizce destekliyoruz. Tabii ki bunun bir maddi temeli ve tabanı var. Gelişen olaylar, UEFA, yapılandırmanın bazı kuralları bize futboldan elde edilen gelirin amatör şubelere harcanmaması doğrultusunda telkin ve baskılarda bulunuyorlar. Biz tabii bunu göğüslüyoruz. Galatasaray sadece bir futbol kulübü değildir, spor kulübüdür diyoruz. Amatör sporlarda yaklaşık 1800'e yakın sporcumuz var. Bu sporcuların yaklaşık 1600'ü amatör tabir edilen seviyede. Biz genç cumhuriyetimizin gelişmesi için sportif anlamda elimizden geleni yapan kulüplerden biriyiz. Gerek kamuoyuna gerek devletimizin ilgili makamlarına özellikle spor bakanlığına seslenmek istiyorum. Lütfen olimpik sporlarda büyük kulüplerimizi yalnız bırakmayın. Onlara her tür desteği verin. Bu kızlarımız ilk defa Avrupa'da milli takımlar düzeyinde üçüncülük elde ettiler. Galatasaray olarak biz Avrupa'nın en değerli tesislerinden birine sahibiz. Başvurular çok fazla. Bunun için ailelere çok teşekkür ederiz verdikleri güven ve başvurulardaki ilgi için. Kürek sporu gelir getirmeyen ve sadece spor olarak yapılan olimpik bir dal. Devletimizin bu konuda gereken desteği vermesini bekliyoruz özellikle Spor Bakanlığı'ndan. Olimpiyat ruhu, olimpiyatların gelişmesi, gençliğimizin de gelişmesine katkıda bulunacaktır. Kendilerini tebrik ediyorum. Her iki kızımızı, hocalarımızı ve yöneticilerimizi tebrik ediyorum" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Mustafa Cengiz Galatasaray Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title