Haberler

Namaz Vakti ve Kur'an Uygulaması 10 Milyon Kullanıcı Tarafından İndirildi

Diyanet İşleri Başkanlığınca akıllı telefon ve tabletler için hazırlanan mobil uygulamalar yaklaşık 10 milyon kişi tarafından kullanılıyor. En çok indirilen uygulama 5 milyon 701 ile namaz vakti uygulaması olurken Kur'an-ı Kerim uygulaması da 3 milyon 852 bin 400 kişi tarafından akıllı telefon ve tabletlere indirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın akıllı telefon ve tabletler için hazırladığı başta namaz vakti ve Kur'an-ı Kerim olmak üzere sayısı 16'yı bulan uygulamaları milyonlarca vatandaş tarafından kullanılıyor. Kullanıcılardan gelen yoğun taleplerle güncellenen, geliştirilmiş versiyonlarıyla hizmete sunulan uygulamalardan en çok indirilenlerin başında ise namaz vakti ve Kur'an-ı Kerim uygulaması geliyor. İki uygulama için tüm platformlarda toplam kullanıcı sayısı 9 milyon 553 bin 400'e ulaştı. Namaz vakti uygulaması 5 milyon 701 kişi tarafından akıllı telefon ve tabletlere indirilirken Kur'an-ı Kerim uygulaması da 3 milyon 852 bin 400 kişi tarafından kullanılıyor.

MOBİL HİZMETLER WEB SİTESİ YENİLENDİ

Diyanet, Kur'an'ı öğrenmek, seçkin hafızlardan dinlemek, hatim okumak, Kur'an'ın meallerini ve tefsirini okumak, istenilen surenin istenilen ayetine kolayca ulaşabilmek, portalda mevcut mealler ve Arapça metin üzerinde, Türkçe-Arapça kelime araması yapmak isteyen vatandaşlarımızın taleplerine cevap veren Kur'an Portalını da yeniledi.

Portalda, Kur'an'la ilgili eserlerin dijital e-kitap olarak yer aldığı Kur'an Kütüphanesi, Kur'an'da surelerle ilgili bilgilerin ve güncel konular ile kavramların yer aldığı Sureler-Konu Fihristi bölümleri yer alıyor. İnteraktif elif-ba'lı offline (internetten bağımsız) ve online olmak üzere 2 ayrı versiyonda PC ve MAC bilgisayarlar ile bütün taşınabilir cihazlarda okunabilen ve dinlenilebilen bir Kur'an Portalı hizmete sunuldu.

AHMET HAMDİ AKSEKİ CAMİİ SANAL ORTAMDA

Mobil Uygulamalar kapsamında, Sureler ve Dualar adlı yeni bir uygulama ile Ahmet Hamdi Akseki Camii'nin 3D Sanal Ortamda hazırlanması gerçekleştirildi. Yenilenen mobil hizmetler bölümünde Ramazan Rehberi, Kurban Rehberi, Diyanet Takvimi, Diyanet Kitaplık, çocuklar özel Kur'an Sureleri ve Hikayelerle Hadisler gibi uygulamalar yer alıyor.

Tüm mobil marketlerde ücretsiz olarak indirilen uygulamalara kullanıcılar, http://mobilhizmetler.diyanet.gov.tr adresinden de ulaşabiliyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Hamdi Akseki Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title