Haberler

Nakura: Fransa Savunma Bakanı Alliot-marie, Güney Lübnan'da

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta temaslarda bulunan Fransa Savunma Bakanı bayan Michele Alliot-Marie, Güney Lübnan'a geçerek Birleşmiş Milletler (BM) karargahını ziyaret etti.

Yerel saatle 12.00 (TSİ 12.00) sıralarında Beyrut'un güneyindeki Sur kentine bağlı Nakura Kasabası'nda bulunan BM karargahına gelen Fransa Savunma Bakanı Alliot-Marie, Nakura'daki karargahta uluslararası barış gücü UNIFIL'in komutasını elinde bulunduran Fransız General Alain Pellegrini ile bir araya geldi. Fransız askerleri tarafından resmi törenle karşılanan Fransa Savunma Bakanı Alliot-Marie, çelenk koyarak askerleri selamladı. Bölgedeki Fransız askerleriyle tokalaşan Alliot-Marie, daha sonra askerlere bir konuşma yaptı. Bölgede olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Fransa Savunma Bakanı Alliot-Marie, bölgedeki faaliyetlerin en iyi şekilde sürdürüleceğini ve barışın daimi olması için çalışılması gerektiğini ifade etti.

Gazetecilere açıklama yapan UNIFIL Komutanı Fransız General Alain Pellegrini ise Hizbullah'ın silahsızlandırılması işinin Lübnan hükümetinin görevleri dahilinde olduğunu ve UNIFIL'in asli görevinin bölgede huzuru sağlamak olduğunu söyledi. Daha sonra İHA'ya özel açıklamalarda bulunan Fransız General Pellegrini, Türk askerinin bölgeye mühendislik görevi için geleceğini belirterek, "Türk askerlerine 'hoş geldiniz' diyorum. Türk askerleri burada yeniden yapılandırma işinde olacaklar. Çünkü burada çok fazla iş var. Yollar ve yerleşim birimleri yıkılmış. Mayınların ve patlamamış bombaların temizlenmesi gerekiyor. BM için de bir çok bina inşa edilmeli. Yani çok meşgul olacağız" dedi.

UNIFIL'e toplam 2 bin askerle destek verecek olan Fransa, gelecek yılın başlarında UNIFIL komutasını İtalya'ya devredecek. İsrail ordusu, bölgeye 5 bin UNIFIL ve 15 bin Lübnan askerinin yerleşmesinin ardından kendi sınırlarına çekileceğini duyurmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title